Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dogger Bank, cel mai mare parc eolian offshore din lume adaugă un nou partener pentru deplasarea în siguranță a echipamentelor necesare 

  • Foto: Dogger Bank

JK Lifting Equipment, expertul în inginerie și ridicare din nord-estul Angliei, va colabora cu cel mai mare parc eolian din lume, Dogger Bank, pentru a facilita deplasarea în siguranță a echipamentelor de operare și întreținere.

În cadrul acestei colaborări au dezvoltat un pod special de ridicare, transformând un container de transport maritim într-un sistem complet echipat pentru ridicările grele în condiții de siguranță, atât pe uscat, cât și în larg.

„JK Lifting Equipment va juca un rol important în operațiunile de depozitare și în funcția logistică a Dogger Bank, permițând deplasarea în siguranță a echipamentelor necesare pentru operarea și întreținerea celui mai mare parc eolian offshore din lume. Acestea se alătură unui număr tot mai mare de companii din nord-estul țării care aduc tehnologie specializată pentru acest proiect de vârf al industriei.”,

a declarat James McAlees, coordonatorul logisticii marine la parcul eolian Dogger Bank.

„Suntem încântați că Dogger Bank Wind Farm ne-a încredințat să fim partenerul lor de ridicare – este un privilegiu să facem parte dintr-un proiect atât de interesant și transformator. Dogger Bank a recunoscut istoricul nostru solid în ceea ce privește calitatea ingineriei, furnizarea de soluții inovatoare, dezvoltarea de relații de colaborare și furnizarea unei game complete de servicii onshore și offshore în Marea Britanie și Europa. Cu patru decenii de expertiză în domeniul ridicării, inginerii noștri certificați susțin operațiunile de ridicare existente ale parcului eolian, folosindu-și cunoștințele aprofundate în domeniu pentru a găsi soluții inovatoare. Cu sediul pe malurile râului Tyne, suntem mândri să sprijinim parcul eolian Dogger Bank, alături de centrul de energie regenerabilă în creștere din regiune și de obiectivul Net Zero 2050 al Regatului Unit.”,

a adăugat James Bright, director general la JK Lifting.

Parcul eolian offshore Dogger Bank este un proiect de tip joint venture între SSE Renewables (40%), Equinor (40%) și Vårgrønn (20%). SSE Renewables este responsabil pentru dezvoltarea și construcția parcului eolian Dogger Bank, în timp ce Equinor va prelua operațiunile odată cu finalizarea acestuia, gestionându-le pe durata estimată de funcționare de aproximativ 35 de ani. Vårgrønn aduce expertiză specializată în domeniul eolian offshore pentru acest proiect.

Nord-Estul Angliei devine un centru britanic în creștere pentru sectoarele marine, offshore și regenerabile la nivel mondial. Datorită poziției sale strategice în Marea Nordului și a vastelor sale resurse de experiență, cunoștințe și rețele de companii specializate din regiune, aceasta atrage un număr tot mai mare de investitori.

Firma de inginerie JK Lifting, un jucător important din nord-estul țării, își desfășoară activitatea de peste 40 de ani, oferind soluții de ridicare pentru companii. Fondată de John Kesson în 1983, firma a fost preluată de James Bright în 2019, pregătindu-se pentru un nou capitol în evoluția sa. Într-o demonstrație a creșterii sale continue, în mai 2022, compania a inaugurat o nouă bază specializată în domeniul marin în Portul Blyth.

Articole similare

Ad