Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Excepții de la plata taxei de drum în Germania

Legea federală germană privind taxarea utilizării infrastructurii rutiere (BFStrMG) stabilește ca de la 1 iulie 2024 să fie taxate și vehiculele de transport marfă cu masă totală maxim autorizată (MTMA) între 3,5 și 7,5 t începând cu 1 iulie 2024. Există însă excepții, în funcție de tipul transportului și de mărfurile transportate.

Concret, este vorba în principal despre transporturile în cont propriu: un vehicul având MTMA între 3,5 și 7,5 t nu trebuie să plătească taxa de drum dacă transportă materiale, echipamente sau utilaje care sunt necesare pentru realizarea serviciilor și lucrărilor proprii ori dacă transportă mărfuri artizanale care au fost produse, prelucrate sau reparate de către compania care deține vehiculul respectiv.

Scutirea de taxă se aplică atât companiilor germane, cât și celor străine, având obiectul de activitate în conformitate cu Codul meseriilor și meșteșugurilor (Handwerksordnung).

Pe site-ul Toll Collect, companiile pot raporta vehicule cu MTMA între  3,5 și 7,5 t care se află în trafic și îndeplinesc cerințele pentru scutirea comercială, astfel încât să se evite pe cât posibil controalele inutile.

Pentru transporturile care nu îndeplinesc cerințele scutirii comerciale, taxa de drum poate fi rezervată și plătită înainte de începerea călătoriei în aplicația Toll Collect sau pe site-ul Toll Collect. Pentru vehiculele aparținând companiilor care de regulă sunt în situația de a achita taxa de drum, Toll Collect recomandă instalarea unei unități de bord pentru plată rapidă. Furnizorul german oferă unități OBU pentru parbriz sau cu slot DIN, care pot fi instalate în orice atelier partener de service.

Sursă foto: Toll Collect

Articole similare

Ad