Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autentificarea OSNMA a smart tacho 2 se amână pentru iunie

Actualul tahograful inteligent 2 este complet aprobat, dar nu conține încă autentificarea OSNMA, așa cum amintește asociația olandeză de transport și logistică TLN. Comisia Europeană se aștepta ca OSNMA să fie operațională până la sfârșitul lui martie 2024, dar acum arată că nu va fi înainte de sfârșitul lui iunie.

Autentificarea OSNMA verifică dacă semnalul recepționat provine de la Galileo, astfel încât orice manipulare a semnalului satelitului să fie recunoscută, iar la cinci luni după ce Comisia va publica faptul că aceasta este operațională vor putea fi instalate pe vehicule noi numai tahografe cu autentificare OSNMA. Deci, dacă publicarea se va face la sfârșitul lui iunie, data respectivă va fi noiembrie 2024.

TLN, prin IRU, a insistat că producătorii de vehicule au nevoie de mai mult timp pentru a testa această actualizare a smart tacho 2 pe vehicule și au avut loc deja diverse consultări cu ACEA (Asociația Profesională a Producătorilor de Vehicule din Europa), ca răspuns la provocările întâmpinate în ultimele luni în timpul instalării tahografului inteligent de tranziție smart tacho 2, provocări care au apărut mai ales din cauza perioadei scurte de testare pe care producătorii de vehicule au avut-o după omologarea de tip a tahografului de tranziție.

Articole similare

Ad