Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AROBS își propune atingerea unei cifre de afaceri de aproape 500 milioane de lei pentru 2024

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, își propune să realizeze pentru 2024 o cifră de afaceri consolidată de 494,9 milioane de lei, EBITDA normalizată de 92,9 milioane de lei și un profit net normalizat de 48,8 milioane de lei.

În cursul anului 2024, AROBS își va concentra eforturile pe integrarea entităților din grup, un proces care va include, în unele cazuri, absorbția entităților achiziționate. Obiectivele principale includ simplificarea structurii grupului, optimizarea operațiunilor între companii, reducerea costurilor și eliminarea funcțiunilor redundante, cu scopul de a maximiza sinergiile.

AROBS vizează ca în 2024 să își extindă prezența organică în piețele din Uniunea Europeană și SUA, să își consolideze legăturile cu clienții și centrele tehnologice globale. În paralel, compania dorește să-și continue procesul de achiziții, analizând cu atenție oportunitățile prezente și să se axeze pe sinergii, complementaritate și rezultatele solide ale potențialelor achiziții. Pentru atingerea acestor obiective, grupul intenționează să utilizeze rezervele proprii și să obțină finanțări din surse specifice pieței de capital pe termen mediu și lung.

Compania AROBS va continua și în acest an să implementeze programe inovatoare de motivare și retenție, recunoscând și recompensând realizările individuale și de echipă, promovând eficiența și excelența operațională. Grupul va susține oportunitățile de dezvoltare profesională a echipei și va continua programele de Stock Option Plan. De asemenea, în 2024 și 2025, se va încheia ciclul de distribuire a acțiunilor transferate de fondatorul Voicu Oprean la o valoare nominală către AROBS, înainte de listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București în 2021. Cele 40 de milioane de acțiuni au acoperit toate cele trei programe SOP (Stock Option Plan) implementate de companie de la începutul lui noiembrie 2021.

În 2023, AROBS a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 427,3 milioane de lei, în creștere cu 43% față de 2022, acompaniată de o EBITDA normalizată de 92,6 milioane de lei, majorată cu 21%. Totuși, profitul net normalizat a generat o scădere de 4% comparativ cu anul anterior, atingând suma de 51 de milioane de lei, în contextul procesului de integrare a companiilor achiziționate în ultimii doi ani și jumătate. Pentru mai multe informații despre acțiunile AROBS, vizitați pagina AROBS de pe BVB.ro și landing pages dedicat investitorilor pe arobs.com și arobsgrup.ro.

„AROBS reprezintă rezultatul progresului, al determinării, rezilienței și a dorinței de a crește continuu. Ca antreprenor, îmi spun mereu că în urma unei investiții mai puțin reușite, cele mai valoroase sunt lecțiile învățate. În 2024 vizăm continuarea activităților axate pe extindere strategică, inovație și eficiență operațională. Suntem determinați să ne depășim limitele, să identificăm noi oportunități de creștere, precum și să consolidăm relațiile cu partenerii și clienții noștri, atât în piețele în care suntem deja prezenți, cât și în cele noi. Eforturile noastre sunt direcționate în principal către integrarea firmelor nou venite în grup, optimizarea proceselor, dezvoltarea pe tehnologiile  accelerate, având grijă în același timp de echipele din cadrul grupului, care stau la baza succesului nostru. Vom avea un focus maxim pe performanță și pe livrarea de plus-valoare pentru clienți. Cred cu tărie că alături de partenerii și colaboratorii noștri participăm la construirea soluțiilor tehnologice care vor defini viitorul, fie că vorbim de big data, data analysis sau inteligență artificială.”,

a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

„2023 a fost un an de schimbări majore în zona de tehnologie, dar și de modificări legislative care au avut impact asupra activității Grupului în ultimul trimestru al anului trecut. Aceste modificări continuă să pună presiune pe activitatea întregii industrii IT din România și în 2024. Totodată, 2023 a fost un an cu presiune semnificativă pe profitabilitatea  companiilor din domeniul IT. Din acest motiv, în 2024 preconizăm că va fi la fel de intens din această perspectivă și, în AROBS, ne concentrăm pe optimizarea tuturor operațiunilor.”,

a declarat Bogdan Ciungradi, CFO AROBS.

Articole similare

Ad