Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sectorul transporturilor din UE solicită un buget mai mare

44 de organizații europene din domeniul transporturilor, care reprezintă principalele sectoare ale rețelei de transport din Europa, își unesc din nou forțele într-o campanie pentru a îndemna Consiliul și Parlamentul European să sporească instrumentele financiare ale UE destinate transporturilor.

Sectorul transporturilor are o importanță strategică pentru a răspunde provocărilor geostrategice, de mediu și de capacitate ale Europei. Crizele recente și în curs de desfășurare au demonstrat încă o dată că doar cu un sector al transporturilor puternic, adaptabil și inovator în centrul său, Europa va putea răspunde eficient la perturbări masive și își va putea proteja suveranitatea lanțului de aprovizionare.

Dacă Europa dorește să își consolideze reziliența și să fie un lider în tranziția către un sector net-zero, trebuie să reflecte aceste ambiții în noul buget al UE pentru transporturi.

În calitate de contribuitori esențiali la vitalitatea economică a Europei, IMM-urile din domeniul transportului rutier au nevoie de un sprijin mai mare pentru a face față provocărilor operaționale, pentru a spori durabilitatea socială și de mediu și pentru a stimula creșterea economică. Creșterea finanțării UE este esențială pentru a asigura reziliența și eficiența infrastructurii de transport din Europa, în beneficiul operatorilor și pentru a promova obiectivele comune de prosperitate și durabilitate.

În acest scop, în contextul revizuirii cadrului financiar multianual, instrumente puternice precum mecanismul Conectarea Europei (CEF) reprezintă cea mai bună garanție pentru a debloca întregul potențial al sectorului, oferind o valoare adăugată ridicată la nivelul UE și promovând condiții de concurență echitabile în întreaga Europă.“UETR este încântată să se alăture și să sprijine campania. În aceste vremuri dificile, există o nevoie stringentă de a stimula instrumentele financiare ale UE pentru a permite transportatorilor rutieri să livreze mărfuri și să continue să contribuie la creșterea economică și la crearea de locuri de muncă într-un mod eficient și durabil”, a declarat secretarul general al UETR, Marco Digioia.

Articole similare

Ad