Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aeroportul din Munchen continuă să-și revină în primul trimestru al anului 2024

Cu un milion de pasageri mai mult decât în primele trei luni ale anului trecut

Aeroportul din Munchen rămâne pe creștere în primul trimestru din 2024: aproape opt milioane de călători au fost în perioada ianuarie-martie – în ciuda numeroaselor greve. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acest lucru reprezintă o creștere de aproximativ un milion de pasageri, adică aproximativ 14%. Cu volumul actual de pasageri, Aeroportul München a atins din nou 80% din volumul record din anul 2019, înainte de criză, și chiar 86% în traficul internațional.

În primele trei luni ale acestui an, au fost înregistrate aproape 68.300 de decolări și aterizări, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ zece procente față de anul precedent. Cererea puternică și continuă de călătorii aeriene a dus la un nou record al ratei de ocupare a locurilor. Aceasta a crescut de la 76% în primul trimestru al anului 2023 la 77,6% – în comparație: în aceeași perioadă din 2019, gradul de încărcare a aeronavelor a fost de 71,3%.

De asemenea, manipularea încărcăturii a continuat să crească semnificativ: volumul total al transportului aerian de marfă și poștă a crescut cu aproape zece procente, ajungând la aproximativ 73.500 de tone. În general, volumul de marfă din Munchen a revenit acum la aproape 90% din nivelul de dinainte de Corona. Disponibilitatea capacităților suplimentare de transport de marfă va continua să crească în acest an. Noile rute către Seattle, Johannesburg și Vietnam, precum și frecvențele suplimentare de zboruri – inclusiv către Beijing și Osaka – oferă companiilor industriale și de logistică din zona de acoperire a aeroportului din München mai multe oportunități de a încărca direct prin München.

Articole similare

Ad