Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aeroportul din Munchen este singurul aeroport german care a înregistrat o creștere în transportul de marfă

Aeroportul din Munchen poate privi înapoi la un an de succes în domeniul transportului aerian de marfă în 2023. Potrivit datelor Asociației Aeroporturilor Germane (ADV), Aeroportul München a fost singurul aeroport german important care a înregistrat o creștere în transportul de marfă în 2023. Cu un volum de 284.000 de tone, aeroportul a înregistrat o creștere anuală de 6,6%, în timp ce volumul total din Germania a scăzut cu 7,1%.

O parte semnificativă a acestei creșteri se datorează încărcăturii de burduf, adică mărfurilor transportate în cala de marfă a aeronavelor de pasageri, care a crescut cu până la 11% pe aeroportul din Munchen. Conexiunile directe cu China, reluate la mijlocul anului trecut, noua rută spre Bangalore, în sudul Indiei, și cele patru zboruri săptămânale spre Taipei au fost, de asemenea, foarte bine primite, în special de către industria de export bavareză, care se bucură de o stare de sănătate bună.

Volumele de marfă continuă să crească în 2024

Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, volumul de marfă a crescut cu 6,5% în ianuarie și cu 10,8% în februarie. În general, volumul de marfă pe Aeroportul München a revenit acum la aproape 90% din nivelul de dinaintea pandemiei.

Disponibilitatea capacității de transport de marfă va continua să crească în acest an. Noile rute către Seattle, Johannesburg și Vietnam, precum și zborurile suplimentare din program – inclusiv către Beijing și Osaka – oferă companiilor industriale și de logistică din zona de servicii a aeroportului din München oportunități suplimentare de a transporta marfă direct prin München Zona de marfă a Aeroportului din München este deosebit de atractivă, cu timpi de rotație rapizi, datorită infrastructurii sale eficiente, care permite transportarea rapidă a mărfurilor la aeronavă datorită distanțelor scurte. Această infrastructură continuă să se dezvolte: DHL Express intenționează să deschidă o nouă clădire pentru manipularea mărfurilor în vară. De asemenea, aeroportul dispune de mult spațiu pentru o viitoare extindere în zona de marfă.

sursa foto: Munich Airport

Articole similare

Ad