Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Klaus-Michael Kühne își mărește participația la Lufthansa

În vârstă de 84 de ani, antreprenorul german de logistică Klaus-Michael Kühne nu pare să vrea să se retragă și își relansează în permanență activitățile. Cea mai recentă tranzacție a avut loc la începutul lunii martie 2022 și constă în achiziționarea a 1% din acțiunile Lufthansa de la moștenitorii lui Heinz-Hermann Thiele, mărindu-și astfel participația la 4% și devenind al doilea mare acționar. Restul de 14% din acțiuni au fost vândute de familia Thiele statului federal – după cum informează TrasportoEuropa.

Antreprenorul – care prin intermediul holdingului Kühne Holding deține o mare parte din gigantul grup de expediții Kühne+Nagel și din compania de transport maritim Hapag-Lloyd – nu și-a dezvăluit strategiile, dar nu este exclus ca acestea să se refere și la transportul aerian de marfă, activitate în care Kühne+Nagel se consolidează. Teoretic, compania de transport de marfă nu face parte din această tranzacție, care îl privește personal pe Klaus-Michael Kühne, dar Kühne+Nagel are deja un parteneriat solid cu Lufthansa Cargo, cel mai recent dintre acestea vizând utilizarea combustibililor alternativi pe avioanele de marfă.

Unii analiști germani speculează că Klaus-Michael Kühne dorește să atingă pragul de 5%, ceea ce i-ar permite să influențeze deciziile companiei aeriene prin intrarea în consiliul de supraveghere. Există, de asemenea, speculații cu privire la planul de a separa divizia Cargo și de a o integra în Kühne+Nagel, nu în ultimul rând pentru că antreprenorul german nu este interesat de transportul de pasageri.

Articole similare

Ad