Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ELIAN Solutions a obținut o creștere a cifrei de afaceri de 53% în 2023 și vizează extinderea business-ului pe piețele internaționale, în special SUA

  • Foto: ELIAN Solutions

ELIAN Solutions, compania de top din România în domeniul dezvoltării și implementării soluției ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central, a înregistrat anul trecut o creștere a cifrei de afaceri, cu 53% mai mult decât în anul precedent, ajungând la 18,3 milioane RON. Profitul brut a crescut și el, atingând suma de 1.711.853 milioane lei, în timp ce rezultatul net a generat 1.421.146 milioane lei. Aceste cifre demonstrează performanța și creșterea solidă a companiei în piața locală.

În 2023, ELIAN Solutions a obținut 39% din cifra de afaceri din vânzarea de licențe, în creștere cu 4% față de anul anterior, datorită orientării către clienți de anvergură și proiecte majore. Numărul mediu de utilizatori per implementare a crescut de la 50 la 70. De asemenea, compania a înregistrat o expansiune semnificativă în vânzarea de licențe SaaS (software as-a-service), trecând de la doi clienți cu un total de 35 de utilizatori în 2022, la nouă clienți și 148 de utilizatori activi până la finalul lui 2023.

ELIAN Solutions a evidențiat, în decursul lui 2023, stabilitate în contribuția veniturilor din serviciile de implementare la cifra de afaceri totală, finalizând 47 de proiecte pentru 42 de clienți diferiți. 17% din aceste proiecte au fost soluții dezvoltate intern de companie, precum SFA Offline, soluții pentru managementul depozitelor (WMS), soluții pentru retail și soluții de self-ordering, reflectând angajamentul lor față de inovație și adaptare la nevoile specifice ale clienților.

Anul trecut, serviciile de suport și mentenanță au reprezentat 22% din totalul veniturilor, cu o ușoară scădere față de 2022, când au fost de 25%, această reducere fiind rezultatul accentului crescut pe dezvoltarea soluțiilor existente.

Succesele companiei au fost determinate în mare măsură de consolidarea direcțiilor principale de dezvoltare, prin utilizarea KPI-urilor operaționale, care au demonstrat eficiență, și prin întărirea structurii de middle management, subliniind importanța unui leadership eficient pe măsură ce echipa se extinde.

„Anul 2023 a fost remarcabil pentru noi, marcând o creștere semnificativă a cifrei de afaceri de 53% comparabil cu 2022 și consolidarea parteneriatului cu Microsoft. Avem ochii pe viitor, cu planuri mari de expansiune în SUA și de îmbunătățire a eficienței. Suntem pregătiți să ducem inovația și calitatea la nivelul următor.”,

a declarat Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions.

ELIAN Solutions și-a consolidat parteneriatul cu Microsoft, tot anul trecut, obținând certificarea Microsoft Cloud Solutions Partner pentru Aplicații de Business, în Dynamics 365 și Power Platform, ceea ce a plasat compania printre pionierii din Europa de Est. ELIAN Solutions își menține accentul pe tehnologiile noi Microsoft, investind constant în certificările echipei pentru a rămâne la curent cu noile tehnologii.

În portofoliul ELIAN Solutions se regăsesc 4 aplicații licențiate separat, așa cum aplicația de OCR-izare pentru facturi, aplicația de inventariere a mijloacelor fixe prin scanare, aplicația ClokIn/ClokOut pentru înregistrarea timpilor în producție și aplicația de Retail pentru vânzarea cu amănuntul, inclusiv în domeniul fast-food.

În acest an, ELIAN Solutions vizează obiective ambițioase, axându-se pe sinergia dintre ELIAN Solutions și Kepler Management Systems, care s-a alăturat grupului la finalul lui 2023. Kepler Management Systems, fondată în 2007, este un partener Microsoft cu o vastă experiență în implementarea și suportul soluției Microsoft Dynamics 365 Business Central (Navision).

„Prin integrarea Kepler în familia ELIAN, ne poziționăm ca lider pe piața ERP din România. Creșterea noastră constantă și orientarea către SaaS demonstrează adaptabilitatea și devotamentul față de clienții noștri. Anul 2024 este despre consolidare globală și eficiență maximă.”,

a precizat Iulian Motoi, CEO ELIAN Solutions.

Cu un portofoliu de 80 de clienți în 11 țări, activând în sectoarele auto, transporturi, producție și servicii, Kepler a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 7 milioane lei, în creștere cu 21% față de 2022, când a generat 5,8 milioane lei. Profitul net al companiei a crescut anul trecut, ajungând la 1.110.785 lei față de 460.000 lei în anul precedent. Această integrare strategică plasează ELIAN Solutions ca lider pe piața din România în implementarea soluțiilor ERP Microsoft Dynamics 365 Business Central.

În 2024, ELIAN Solutions își concentrează eforturile pe dezvoltarea afacerii cu facturare recurentă și proiecte sub modelul de licențiere SaaS. Cu un început promițător, compania a înregistrat 148 de utilizatori în SaaS în 2023, iar în primele luni ale lui 2024, numărul acestora a depășit 300. ELIAN își propune să îmbunătățească eficiența proiectelor, contribuind astfel la creșterea profitabilității generale.

În plus, compania își reafirmă angajamentul din trimestrul patru al lui 2023 și își extinde prezența internațională, concentrându-se în special pe piața din SUA, continuând să-și promoveze soluțiile și serviciile în țările țintă din Uniunea Europeană și Statele Unite.

Articole similare

Ad