Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi sisteme de asistenta pentru Mercedes-Benz Econic

Utilizat de obicei in inima oraselor pe timpul noptii sau dimineata devreme, in operatiuni pe distante scurte precum colectarea gunoiului sau aprovizionarea magazinelor, autotractorul Mercedes-Benz Econic primeste acum mai multe sisteme de asistenta pentru imbunatatirea sigurantei active si pasive.
 

Cu a patra generatie a sistemului Active Brake Assist, producatorul german prezinta acum un sistem de asistenta capabil sa protejeze pietonii. Astfel, soferul lui Econic este avertizat in legatura cu potentiala coliziune si, in acelasi timp, sistemul initiaza automat o franare partiala, anunta Mercedes-Benz. In acest fel soferul poate evita impactul prin franarea totala sau printr-o manevra de virare a autotractorului. Active Brake Assist 4 este adaptat provocarilor pe care le genereaza traficul urban: sistemul poate detecta pietoni aflati in miscare in orice situatie de trafic, ca de exemplu daca intra pe banda camionului din laterial, daca apar de dupa un obstacol sau daca merg paralel cu camionul. In echiparea standard, modelul Econic era echipat cu cea de-a treia generatie a sistemului de asistenta, care era deja peste cerintele UE in materie de siguranta ce vor fi introduse la nivel de standard in noiembrie 2018, de aceea, afirma producatorul, noul sistem cu avertizare de pietoni (oferita optional) este o tehnologie activa de siguranta cu mult peste cerintele legale.
De asemenea, modelul poate fi echipat si cu sistemul Sideguard Assist (Asistenta din lateral). Daca este un obiect in miscare in partea dreapta a soferului, acesta este avertizat prin aprinderea unui LED in forma de triunghi pe stalpul A, pozitionat la nivelul ochilor. In acest fel, atentia soferului este atrasa catre oglinda retrovizoare. In cazul in care exista riscul de coliziune, LED-ul este luminat in culoarea rosie si clipeste de cateva ori, in paralel cu un sunet de avertizare.

Articole similare

Ad