Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Investitiile in Armata Romana atrag investitori in productia de camioane: Rheinmetall MAN, parteneriat cu MHS Truck & Bus

Grupul MHS prin MHS Truck & Bus, reprezentand de peste 11 ani brandul MAN in Romania, a devenit incepand din iunie importator exclusiv si partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN in Romania. Anuntul vine in urma comunicarii licitatiei organizate de catre Armata Romana privind achizitia a 3.265 de camioane si remorci in urmatorii sapte ani, una dintre conditiile licitatiei fiind ca aceste camioane sa fie produse local.
Cum o noua uzina de camioane nu rasare peste noapte pentru o comanda de 3.000 de camioane, strategia MAN este de a asambla camioanele, in cazul in care ar castiga licitatia organizata de Ministerul Apararii, la Uzina Moreni, unde functioneaza de ani buni o puternica industrie de armament.
 

Din 2010, in urma joint-venture-ului dintre MAN si Rheinmetal, toate camioanele militare MAN sunt produse in unitatea specializata din Viena, singura linie de productie dedicata exclusiv vehiculelor militare. Experienta si utilizarea sinergiilor din cadrul grupului, Rheinmetall fiind si producator si vanzator de armament si munitie, sunt un atu important pentru furnizorul german. In plus, acesta a inceput o data cu anuntul parteneriatului cu MHS Truck & Bus, si activitatea de certificare a carosierilor care produc in Romania – platforme agabaritice, cisterne de apa si combustibil, basculante, prelate, sisteme de tip macara sau container pentru deseuri etc.
De asemenea, se cauta in Romania furnizori de sisteme electrice si hidraulice, cabluri si conectori, sisteme de iluminare, componente mecanice din otel si aluminiu, subansamble sudate s.a., interesul pentru internalizarea industriei locale de furnizori de componente fiind destul de mare, ca urmare a conditiei impuse in caietul de sarcini privind productia locala a vehiculelor.
Primul model importat de MHS Truck & Bus este vehiculul militar 42M 6×6 BB din clasa HX (foto).
"Noul parteneriat urmareste sa beneficieze de infrastructura complexa pe care grupul MHS o detine in intreaga tara – reteaua de service-uri, punctele de vanzare, stocul de piese de schimb existent in retea", a declarat Michael Schmidt, presedintele MHS Group.
"Rheinmetall este partenerul de incredere al armatelor din intreaga lume. Multe state NATO au decis sa aleaga gama noastra de camioane HX si TG. Romania urmeaza si ea sa se decida pentru ce tip de vehicule va opta. Speram sa putem convinge prin avantajele camioanelor noastre TG si HX", a declarat Florian Naggies, director de vanzari in cadrul RMMV.

Articole similare

Ad