Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutia pentru deblocarea crizei din transportul interjudetean: Experienta similara pe cursa, criteriu de departajare

Proiectul de modificare a ordinului 980 privind atribuirea traseelor de transport interjudetean a fost printre cele mai disputate subiecte ale conferintei Tranzit, care a avut loc ieri la Cluj, la hotelul Grand Italia.
Senatorul Vasile Toma, prezent la dezbateri, a propus ca experienta similara pe cursa la interjudetean sa fie considerata criteriul de departajare in caz de egalitate la licitatie. Acest lucru a fost salutat de cei peste 100 de operatori de transport prezenti la dezbateri, care nu au nicio problema sa investeasca, 
ca de obicei, in vehicule noi, dar isi doresc sa poata pastra business-ul pe mai departe.
Este imbucurator faptul ca mesajul Ministerului Transporturilor, transmis de reprezentantii Directiei Transport Rutier, este acela ca saptamana viitoare se va prezenta un nou proiect de modificare al ordinului 980, in care vor fi introduse mai multe criterii peste cel privind vechimea vehiculelor. Este vorba de confortul acestora, de forma de detinere (inclusiv inchiriere), situatia financiara a operatorului de transport si, cel mai important, de experienta similara a acestuia. Sa speram ca noul proiect va clarifica si detensiona situatia in interjudetean, rezolvand atat problema innoirii parcului auto, reclamata initial de MT, cat si protejarea capitalului autohton din transporturi.

Articole similare

Ad