Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bridgestone va achizitiona divizia TomTom pentru flote

Bridgestone Corporation (Bridgestone) a anuntat ca subsidiara Bridgestone Europa NV/SA a incheiat un acord cu TomTom pentru achizitia TomTom Telematics, solutia digitala pentru flote. Tranzactia este estimata la 910 milioane de euro (114 milioane de yeni japonezi). Se estimeaza ca tranzactia se va finaliza cel tarziu in al doilea trimestru al lui 2019, sub rezerva conditiilor obisnuite de semnare a acordului.
 

TomTom este furnizor important de solutii digitale pentru flote din Europa, o piata foarte diversa din punct de vedere al normelor legislative, comerciale si culturale.
Solutia pentru flote digitale si-a demonstrat cu succes abilitatile pentru a opera in acest mediu complex si exigent, si a continuat sa-si consolideze pozitia si sa se extinda global.
Solutia TomTom ofera o platforma de date pentru vehicule conectate care asigura o peformanta mai sigura la condus, imbunatatind astfel mobilitatea comerciala.
Combinarea acestei solutii cu expertiza Bridgestone si reteaua globala pe care o detine genereaza o oportunitate de a accelera efortul companiei de a avea un partener cheie pentru conceptul Mobilitate ca Serviciu (Mobility as a Service MaaS).
Investitia strategica va imbunatati pozitia Bridgestone in productia de anvelope, design si servicii de mentenanta predictiva.
Bridgestone va obtine cunostinte fara precedent in ceea ce priveste conditiile de functionare a vehiculelor si anvelopelor si va fi capabil sa exploreze o baza de utilizatori in crestere care numara deja 860.000 de vehicule care comunica 200 de milioane de puncte de date zilnic.    
Cu aceasta achizitie, Bridgestone adauga componente cheie strategiei Anvelope si Produse Diversificate ca Solutie (Bridgestone T&DPaaS).

Articole similare

Ad