Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UE a impus masuri de salvgardare a importurilor de otel

Comisia Europeana publicat recent noi reglementari definitive privind importul de produse din otel. Aceste masuri au intrat deja in vigoare si inlocuiesc masurile provizorii impuse in iulie anul trecut.
Prin aceste masuri sunt limitate importurile de produse din otel in blocul statelor comunitare.  Masurile de salvgardare vor inlocui masurile provizorii introduse de Comisia Europeana in iulie 2018, dupa decizia autoritatilor americane de a introduce tarife vamale suplimentare la importurile de otel si aluminiu. Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de otel si de 10% la importurile de aluminiu, au intrat in vigoare la data de 23 martie 2018, iar incepand cu data de 1 iunie 2018 se aplica si producatorilor din UE.

Comisia Europeana precizeaza ca o investigatie demarata anul trecut a aratat ca importurile de produse de otel in UE au crescut semnificativ, ceea ce ii ameninta pe producatorii europeni de otel. Executivul comunitar adauga ca restrictiile impuse pentru accesul pe piata din SUA au dus la redirectionarea otelului spre piata din UE.
Aceste masuri sunt aliniate angajamentelor asumate de UE in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului si au fost atent elaborate pentru a mentine un flux al importurilor care sa garanteze o concurenta loiala pe piata europeana a otelului si sa furnizeze suficiente optiuni pentru utilizatorii de otel din UE. Masurile vizeaza 26 de categorii de produse din otel.
Principalii furnizori vor beneficia de conte individuale bazate pe istoricul importurilor. Aceste masuri ar trebui sa ramana in vigoare pentru o perioada de trei ani, insa pot suporta revizuiri in cazul in care circumstantele se modifica.

Articole similare

Ad