Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sinotrans devine actionar majoritar al KLG Europe

KLG Europe si Sinotrans au semnat pe 27 septembrie un acord pentru transferul proprietatii KLG Europe catre Sinotrans, care va fi finalizat in urmatoarele luni, in urma aprobarilor legislative. Sinotrans va avea initial un pachet de actiuni de 80%, urmand sa devina unic actionar pana la jumatatea anului 2020. Achizitia va cuprinde toate sucursalele europene ale KLG Europe.

Datorita lipsei succesorilor, actualii proprietari ai KLG Europe, Ad si Kees Kuijken, au cautat un partener puternic sa preia compania, care, respectand valorile sale de baza, poate aduce continuitate in activitatile KLG Europe si poate dezvolta in continuare o strategie consecventa. Un criteriu esential pentru un astfel de proprietar nou este pastrarea culturii KLG Europe, care se bazeaza pe loialitatea personalului sau fata de companie, fata de clienti si fata de livrarea serviciilor la cele mai inalte niveluri, loialitate care a fost motivul principal al succesului de care se bucura KLG Europe in acest moment. „Luarea deciziilor corecte la momentul potrivit, intr-o maniera responsabila, cu o viziune si o strategie clare, sunt parte a unui bun spirit antreprenorial. Trebuie sa luam in considerare cu atentie continuitatea si cresterea companiei, interesele personalului, clientilor, agentilor si retelelor din care facem parte. Intotdeauna am vazut acestea ca fiind valorile de baza ale companiei noastre si suntem convinsi ca acestea au format un pilon important care a contribuit la succesul KLG Europe”, spun Ad si Kees Kuijken.
KLG Europe a avut o colaborare intensa cu Sinotrans din 2014, avand originea in perioada in care KLG-ITM a fost infiintata in China. Sinotrans, ca unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii logistice la nivel mondial si, in special, in Asia, recunoaste angajatii, clientii, furnizorii si reteaua exclusiva partenera a KLG Europe, precum si puternica amprenta europeana a KLG Europe, ca platforma ideala pentru dezvoltarea Sinotrans si KLG in Europa si nu numai. KLG Europe are plecari zilnice cu grupaje si transporturi partiale catre aproape fiecare destinatie din Europa si combina camioanele proprii pentru livrarile pe transport rutier, precum si agenti si retelele hub-and-spoke pentru distributia capilara. Acoperirea geografica puternica a KLG Europe pe continentul european, combinata cu puterea Sinotrans din Asia ofera clientilor ambelor companii un avantaj competitiv semnificativ. Ambele parti au multe in comun in ceea ce priveste abordarea si viziunea asupra afacerilor si vad potentialul de a beneficia in comun de reteaua europeana puternica a KLG Europe.
Activitatile KLG Europe vor continua sub cunoscutul nume de KLG Europe si nu vor exista modificari de personal si in conducere companiei. Reteaua KLG Europe, nivelul serviciilor si proactivitatea sa vor ramane neschimbate si vor fi pilonul strategiei sale. Acest lucru inseamna ca, deasemenea, contactele actuale ale KLG Europe vor ramane neschimbate pentru toate partile implicate in afaceri cu KLG Europe.
Pentru a asigura o tranzitie usoara a proprietatii, Ad si Kees Kuijken vor ramane angajati ai KLG Europe pana la inceputul anului 2020 iar ulterior in calitate de consultanti. Erik Loijen, actualul director general al KLG Europe Venlo, in calitate de nou CEO, va fi responsabil pentru toate cele douasprezece filiale europene ale KLG Europe si peste 1.100 de angajati.
Cu sediul central la Beijing, Sinotrans opera de mai mult de 60 de ani in China, cand a devenit o companie listata la bursa, in 2003, moment din care si-a construit o si mai puternica recunoastere a marcii sale si un portofoliu de clienti si mai puternic. Sinotrans este acum cel mai mare furnizor de servicii logistice integrate din China, ale carei activitati principale includ transportul de marfa, logistica, servicii de stocare si servicii in terminalele portuare, leasing de echipamente logistice si alte activitati (e.g. transport maritim, transport rutier). Sinotrans are cea mai extinsa retea de logistica din China continentala, cu prezenta in toate provinciile si marile orase. Sinotrans se angajeaza sa devina lider printr-o platforma de servicii logistice integrate la nivel global. Pentru a-si atinge strategia globala, Sinotrans intentioneaza acum sa-si extinda reteaua externa, inclusiv retelele de agenti din tarile in curs de dezvoltare si retelele proprii pe pietele dezvoltate (e.g. Europa, Australia etc.)
Pentru anul incheiat la 31 decembrie 2018, veniturile Sinotrans au fost de aproximativ 10 miliarde USD, iar activele totale la 31 decembrie 2018 au fost de aproximativ 9 miliarde USD.
Sinotrans este listat atat la Hong Kong, cat si la bursele din Shanghai.

Articole similare

Ad