Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Programul de transport judetean, prelungit pana la 31 decembrie 2021

Guvernul Orban si-a asumat raspunderea cu privire la abrogarea ordonantei de urgenta nr. 51/2019, singur optiune pentru transportatori fiind acum sesizarea la Curtea Constitutionala, prin Avocatul Poporului – ceea ce Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a si anuntat ca va face. Legea se va publica zilele urmatoare in Monitorul Oficial, iar norme metodologice se pare ca se vor face doar pentru prevederile rferitoare la transportul elevilor.

In aceste conditii, pana in decembrie 2020 trebuie sa apara programele de transport judetean si sa fie pregatite atribuirile, cu caietele de sarcini si toata procedura, iar in iunie 2021, sa aiba loc licitatia de atribuire a traseelor judetene, in conformitate cu legea 92/2007, modificata prin legea 328/2019. Initial se vorbea despre prelungirea programului de transport judetean cu doar un an, insa se pare ca premierul Ludovic Orban a fost de acord cu termenul final de 31 decembrie 2021.
In acest moment, transportatorii analizeaza daca vor organiza sau nu proteste de strada impotriva deciziei Guvernului Orban, in conditiile in care intreg transportul judetean a devenit, din nou, serviciu de utilitate publica, in ciuda opozitiei manifestate de toti specialistii din domeniu – ultima pozitie prezentata, cea a Uniunii Consiliilor Judetene – fiind extrem de clara si de argumentata. Intre timp, platile pentru transportul categoriilor sociale defavorizate sunt intarziate cu patru luni, iar elevii care isi decontau naveta prin unitatile de invatamant nu au primit banii de la Minsterul Educatiei. „Protectie sociala zero si, de fapt, se fac doar niste jocuri de interese“, a declarat Augustin Hagiu, presedintele FORT.
De altfel, din surse sigure am aflat ca liderul FORT urmeaza sa se suspende din functie si sa se inscrie in Partidul Social Democrat dupa decizia PNL de abrogare a OUG 51/2019.

Articole similare

Ad