Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Productia industriala a crescut cu 7,5% in primul semestru

In semestrul I al lui 2011, comparativ cu perioada similara a anului trecut, productia industriala a crescut ca serie bruta cu 7,5%, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 7,7%. Industria prelucratoare a inregistrat o crestere de 7,8%, industria extractiva, de 7,6% si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, de 5,5%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la toate categoriile de bunuri, in frunte cu industria bunurilor intermediare (+14,8%), urmata de industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,7%), industria bunurilor de capital (+6,1%), industria energetica (+4,6%) si industria bunurilor de uz curent (+1,1%).
Productia industriala, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7,7% in primul semestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cele trei sectoare industriale au inregistrat cresteri, incepand cu industria prelucratoare (+8,3%), urmata de industria extractiva (+6,9%) si de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+5,4%).
Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in primele sase luni ale lui 2011 atat in industria bunurilor intermediare (+14%), cat si in industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,5%), in industria bunurilor de capital (+7,3%), in industria energetica (+4,5%) si in industria bunurilor de uz curent (+1,4%).

Articole similare

Ad