Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DREPT LA REPLICA: Avis Trans SRL clarifica decizia instantei belgiene care a condamnat-o pentru „dumping social”

In articolul intitulat „Doua firme est-europene au primit condamnari in Belgia pentru dumping social”, publicat pe www.traficmedia.ro pe 27.01.2020, in al doilea paragraf care se refera la firmele de transport international rutier marfuri AVIS MMS SRL MD, AVIS TRANS SRL RO si administratorul acesteia din urma, apare o informatie incompleta si ca atare eronata.

In textul original se mentiona: “Cel de-al doilea caz se refera la companiile Avis Trans si Avis MMS, care, potrivit judecatorilor, ar fi folosit 27 de soferi din Romania si Moldova pentru a efectua transport in zona portului Zeebrugge, ei nefiind platiti conform salariilor minime belgiene, potrivit ziarului Nieuwsblad Transport. In acest caz, a fost acuzat doar administratorul celor doua companii, care la sfarsitul procesului a fost condamnat la 12 luni de inchisoare si o amenda de 350.000 de euro. Potrivit apararii, companiile nu au lucrat doar pentru clientii belgieni, ci au efectuat curse si catre/dinspre Romania sau Moldova. „Unii soferi au castigat pana la 3.000 de euro net. Deci nu suntem exploatatori“, a spus apararea.”
„Acest paragraf preluat din publicatia belgiana “Nieuwsblad Transport” nu cuprindea toate informatiile din textul articolului, in care se mentiona faptul ca administratorul celor doua companii a fost condamnat la 12 luni de inchisoare cu amanare, nu 12 luni de inchisoare, astfel incat sa se inteleaga de catre cititori ca administratorul nu a primit o pedeapsa privativa de libertate”, se mentioneaza in Dreptul la replica primit de la avocatul celor doua companii cu sediul in Iasi.
In plus, aceasta mai precizeaza ca administratorul companiei are de plata o amenda in cuantum de 43.000 de euro, diferenta de trei patrimi pana la suma de 129.600 avand suspendata executarea pe o perioada de 3 (trei) ani. Cele doua companii – Avis Trans SRL si Avis MMS SRL – au de plata efectiv fiecare cate o amenda de 162.000 euro, iar diferenta de trei patrimi pana la suma de 648.000 euro/fiecare are suspendata executarea pe o perioada de trei ani. Sumele platite initial drept cautiune pentru eliberarea camioanelor in urma controalelor nu au mai fost restituite de catre autoritatile belgiene, dispunandu-se confiscarea prin decizia pronuntata.
Apararea celor doua firme a declarat ca va face apel la decizia instantei belgiene din ianuarie.

Articole similare

Ad