Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inmatriculari de vehicule comerciale s-au contractat cu 11,5% in ianuarie, in UE

Potrivit ACEA, in ianuarie, inmatricularile de vehicule comerciale au scazut cu 11,5% in UE.
Cu exceptia autobuzelor, cererea a scazut pe toate segmentele. Incetinirea vanzarilor de autoutilitare – reprezentand peste 80% din cererea de vehicule comerciale din UE – a avut un impact major asupra performantei generale. Toate cele patru piete majore ale UE au inregistrat scaderi in ianuarie, Spania raportand cel mai puternic declin (-19,3%), urmata de Franta (-9,1%), Germania (-7,6%) si Italia (-2,9%).
In prima luna a anului, inmatricularile de vehicule comerciale usoare au scazut din nou (-10,2%) dupa cresterea observata in decembrie. Cele patru mari piete ale regiunii au contribuit la aceasta scadere: Spania (-20,2%), Franta (-9,2%), Germania (-3,0%) si Italia (-2,4%).
Pe segmentul greu, a continuat tendinta descendenta care a avut loc incepand cu august 2019 (in urma introducerii noilor reglementari pentru tahografe inteligente). Drept urmare, cererea de camioane noi a scazut cu 21,7% in prima luna a anului. Toate cele patru piete cheie ale UE au inregistrat o evolutie negativa in ianuarie, cele mai multe pierderi fiind de doua cifre, precum in Germania (-26%), Spania (-15,9%) si Franta (-14,2%).
Pe segmentul mediu, inmatricularile au scazut cu 19,2%, pentru a saptea luna consecutiv. Principalele piete ale UE au urmat aceasta tendinta negativa, respectiv Germania (-20,5%), Spania (-14,9%), Franta (-12,4%) si Italia (-9,3%).
Inmatricularile de autobuze si autocare din ianuarie au fost cu 4,9% mai mari decat in aceeasi luna a anului trecut. Cele patru mari piete au inregistrat rezultate diferite in ianuarie: Franta si Italia au inregistrat castiguri solide in prima luna a anului (+ 27,3%, respectiv 17%), in timp ce cererea a scazut in Spania (-3,4%) si a ramas aproape neschimbata in Germania (+ 0,5%).

Articole similare

Ad