Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutii dedicate Irizar pentru transportul public in perioada pandemiei

Irizar a dezvoltat solutii dedicate pentru transportul public, care raspund nevoii de siguranta la bordul vehiculelor in contextul pandemiei Covid-19. Dintre acestea, camerele video inteligente pentru controlul accesului la bord monitorizeaza pasagerii care se prezinta in dreptul usilor de acces si le iau temperatura in timp real, iar orice temperatura mai mare de 37 de grade C este semnalizata prompt. De asemenea, camerele pot identifica si daca toti pasagerii poarta masti si atentiona lipsa acesteia. De subliniat faptul ca imaginile nu se inregistreaza, pentru a fi incalcate drepturile calatorilor. Sistemul poate fi integrat insa in managementul de flota, pentru a putea monitoriza eventualele incidente aparute.
Sistemul de dezinfectie automata a autovehiculelor fara a avea pasageri la bord consta din instalarea unei prize fixe pe vehiculul, care se conecteaza la un dispozitiv extern printr-o duza si, cu ajutorul un sistem pneumatic de nebulizare, poate dezinfecta complet automat aerul din vehiculul, in doar 30 de minute. Solutia tehnologica este omologata de Ministerul Sanatatii si poate fi comandata prin interfete industriale sau programabile, fiind activata din afara vehiculului, cu minimum de efort. Procesul de nebulizare dureaza intre 15 si 30 de minute, iar dupa aceea trebuie lasata o pauza de 3-4 ore pana cand pasagerii sa se urce la bord.
Irizar ofera operatorilor panouri despartitoare atat intre postul de lucru al soferului si restul autovehiculului, cat si intre scaune. 
Ambele solutii sunt disponibile pentru modelele i3le, i4 si pentru autocarele i6 si i6S si sunt omologate in conformitate cu regulamentele R.46 (privind vederea indirecta), R.107 (amenajare interioara), R.118 (prevenirea incendiilor) si R.80 (absorbtia optima de energie).
Nu in ultimul rand, sistemul de purificare a aerului Eco3 reduce semnificativ mucegaiul, bacteriile, virusul, compusii organici volatili, alergenii etc. si previne mirosurile murdare. Functionalitatea sa se bazeaza pe generarea de ioni negativi si ozon in proportiile corespunzatoare si cresterea concentratiei de oxigen pentru a elimina mirosurile, pentru a mentine nivelurile sanatoase si a preveni contaminarea aerului din interiorul vehiculului. Este instalat pe returul sistemului de climatizare atat la vehiculele noi, cat si in curs de utilizare, indiferent de producator. Turbinele din dispozitiv distribuie ozonul la interiorul vehiculului pentru a ajuta la dezinfectare. Eco3 poate functiona cu pasageri la bord si inclusiv cand vehiculul este in miscare. Aerul este improspatat la fiecare 3-6 minute.

Articole similare

Ad