Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rezultate mai bune pentru Continental

Rezultatele primelor noua luni ale diviziei Rubber din cadrul Continental arata ca cifra de afaceri a crescut cu 1,5 miliarde de euro in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la circa 8,9 miliarde euro. In ciuda unor cheltuieli cu materiile prime in valoare de 765 de milioane de euro in primele trei trimestre ale anului, valoarea rezultatului operational ajustat a crescut cu circa 113 milioane de euro, pana la aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Marja EBIT ajustata este de 13,5%, fata de 14,7% anul trecut.
Concernul Continental a investit, in primele noua luni din 2011, circa un miliard de euro, fata de 782 de milioane, in aceeasi perioada a anului trecut. Pentru cercetare si dezvoltare s-au cheltuit circa 1,2 miliarde de euro, cu 82 de milioane de euro mai mult decat in primele noua luni din 2010.
In anul financiar curent, Grupul Rubber va trebui sa suporte cheltuieli pentru materiile prime in valoare de peste 900 de milioane de euro, spre deosebire de cele 850 de milioane estimate pana acum, deoarece in special preturile cauciucului sintetic, aflate in plina crestere, au afectat rezultatele operationale mai devreme decat se credea. In plus, in ultimul trimestru al anului, ca urmare a preturilor asa-numitelor „pamanturi rare“, care au inregistrat in ultima vreme o crestere brusca, se va adauga o cheltuiala de maximum 50 de milioane de euro.
De exemplu, pretul dysprosium-ului (care se foloseste, printre altele, la fabricarea magnetilor pentru motoare electrice) a crescut in 2011, atingand o valoare de aproape douazeci de ori mai mare decat cel mai mic nivel inregistrat in 2010.

Articole similare

Ad