Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Continental investeste in sanatatea mentala a personalului

475 de angajati ai Continental (circa 16% din total) au fost instruiti in cadrul proiectului „Pasi spre o intreprindere sanatoasa“, care isi propune prevenirea stresului ocupational si a deteriorarii starii mentale a angajatilor.
Proiectul are o valoare totala de 825.672 de lei si este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni“, in cadrul Axei Prioritare 3, „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor“.

Proiectul a fost implementat in perioada 01.09.2010-31.08.2011, timp in care persoanele implicate au fost informate si instruite pe teme legate
de sanatatea si securitatea in munca, stresul ocupational, sanatatea mentala si relatiile sociale din mediul organizational. Implementarea s-a facut in doua etape. Prima a constat din 40 de sesiuni de informare si instruire in domeniul sanatatii muncii si la ea au participat 424 de angajati, iar a doua a presupus instruirea a 65 de persoane in domeniul sanatatii si securitatii in munca, prevenirii si stingerii incendiilor si al implementarii standardului de management al calitatii privind sanatatea si securitatea in munca OHSAS 18001.
In conformitate cu cererea de finantare, beneficiarii au fost selectati din cei aproximativ 3.000 de angajati Continental Automotive Romania de la Timisoara si Iasi, fiind vorba de persoane care lucreaza in productie, dar si in cercetare si dezvoltare.
Un astfel de proiect isi dovedeste utilitatea, asa cum declara Christian von Albrichsfed, reprezentantul legal al companiei, pentru ca munca este unul din principalii factori care influenteaza starea de sanatate a angajatilor, dar si pentru ca, in contextul economic actual, caracterizat de schimbari rapide si solicitari dinamice, angajatii au nevoie de sprijin pentru a-si dezvolta abilitati care sa le permita sa faca fata mai multor provocari: gestionarea timpului, relatii cu persoane dificile, stres, progres personal si al echipelor din care fac parte.

Articole similare

Ad