Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O noua fabrica in Romania

Federal-Mogul Motorparts, divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation, a anuntat in aprilie deschiderea oficiala a unei fabrici de ultima generatie in Romania. Cu o suprafata de 12.000 m2, aceasta se alatura fabricii de placute de frana existente deja la Ploiesti. Productia de aici va pleca la export si va fi destinata in special marilor constructori auto.
 

Fabrica va aproviziona producatorii de autovehicule din Europa cu ansambluri si componente de calitate superioara pentru stergatoare auto. Aceleasi tehnologii sunt utilizate si pentru productia stergatoarelor auto disponibile in service-uri si la distribuitorii globali de componente aftermarket, sub brandul Champion®. Fabrica foloseste procese de productie si ambalare de inalta precizie si calitate, atat pentru ansambluri de lame plate pentru stergatoarele de parbriz si luneta, cat si pentru ansambluri de lame conventionale si brate de stergatoare. Procesele standardizate, tratamentele variate ale suprafetelor stergatoarelor si finisajele asigura cele mai inalte standarde de calitate pentru diferite modele de stergatoare. „Inaugurarea, la Ploiesti, a fabricii de stergatoare de parbriz, reprezinta pasul urmator in strategia noastra de a optimiza operatiunile companiei in Europa. Aceasta ne va spori competitivitatea pe piata auto internationala”, a spus Daniel Ninivaggi, CEO Federal-Mogul Motorparts si Co-CEO Federal-Mogul Holdings Corporation.

Materia prima vine din Europa
19,5% din intreaga suprafata a unitatii de productie este reprezentata de zona de depozitare. Materia prima este furnizata in principal din Europa, dar exista si furnizori interni. In prezent, compania lucreaza cu aproximativ 83 de furnizori si 12% din acestia sunt din Romania. Se incarca si descarca saptamanal din Ploiesti 50-60 de camioane.
Pentru depozitare, compania foloseste atat logistica interna, cat si externa. Federal-Mogul colaboreaza cu un furnizor de servicii logistice pentru operatiunile de depozitare produse finite, ambalare alternativa si livrare catre clienti. Iar activitatea de transport este externalizata. Modalitatile de transport sunt cele clasice: rutier pentru tarile EU, naval pentru Asia si America si ocazional transport aerian. Aceleasi modalitati de transport sunt folosite si pentru aprovizionare.

Au fost create 300 de locuri de munca
Decizia de a investi in noul centru de productie a fost luata in functie de mai multe elemente, printre care pregatirea fortei de munca sau atractivitatea din punct de vedere al pregatirii parcului industrial. Noua unitate de productie a creat oportunitati pentru peste 300 de persoane.
Federal-Mogul Motorparts a lansat recent programul destinat absolventilor – European Graduate Program – care le permite tinerilor la inceput de cariera sa se dezvolte pentru a putea ocupa functii manageriale. Programul dureaza doi ani, este destinat absolventilor de studii universitare si ofera noilor specialisti oportunitatea de a incepe si de a-si accelera parcursul profesional in cadrul companiei. „Sunt deja trei ani de cand colaboram cu liceele industriale din Ploiesti si cu universitatile tehnice din Bucuresti si Ploiesti, asigurandu-le stagii de practica. Acestea sunt si institutiile prin intermediul carora am angajat personal tanar in toate ariile operationale, atat prin programe clasice de recrutare, cat si la finalizarea stagiilor de practica. Pentru personalul operativ dezvoltam activitati de recrutare continua, prin care ne asiguram un numar constant de candidati pregatiti“, au explicat reprezentantii Federal-Mogul.
Federal-Mogul a fost infiintata in Detroit in 1899 si are sediul international in Southfield, Michigan. Compania are peste 53.000 de angajati la nivel global.

Articole similare

Ad