Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutii eficiente pentru partide mici de marfa

Transportul a 2-3 paleti nu este intotdeauna simplu de organizat si de multe ori costul este foarte mare. Dar, din dorinta de a respecta angajamentele cu clientii, aceste transporturi sunt totusi indeplinite, chiar daca financiar nu este eficient. Solutia pe care a dus-o pe piata Pall-Ex, un fel de curierat, dar cu marfuri paletizate, vine sa rezolve aceasta problema, garantand livrari rapide. Doi membri ai retelei, Gral Logistic si Gio Tech, plus un client, Pambac, prezenti la conferinta Tranzit de la Bacau, au demonstrat insa ca sistemul nu aduce beneficii numai clientilor, ci si membrilor retelei Pall-Ex.
 

Infiintata in Romania in decembrie 2011, Pall-Ex a ajuns in prezent sa aiba o retea de 25 membri, din toata tara, dar obiectivul este de a se extinde pana la 30. La nivel global compania are 300 de membri. Companiile de transport membre colecteaza din zona lor paletii in cursul zilei, marfa este consolidata si adusa la hub-ul central din Sibiu. In cursul noptii, in doua ore, marfurile sunt sortate si incarcate in camioane, care le duc spre zonele de destinatie, iar a doua zi dimineata ajung la depozitele membrilor.
„La un an si jumatate de la lansare am ajuns sa manipulam peste 500 de paleti in fiecare noapte, adica circa 300 de clienti deserviti pe zi, dimensiunea medie a unei partide de marfa fiind de 1,5 paleti. O mare parte dintre clienti, 33%, sunt companii de transport si logistica, ce aduc marfa de grupaj international si astfel pot livra pe tot teritoriul tarii. Urmeaza clienti din retail, platforme logistice, producatori din majoritatea industriilor, importatori, distribuitori. In acest moment clientii din industria automotive au o pondere redusa in marfurile transportate prin Pall-Ex, dar ne-am propus sa dezvoltam acest segment in viitor. Pall-Ex vrea sa devina lider la nivel european, cu o filiala in fiecare tara din Europa unde exista piata pentru un astfel de serviciu“, a aratat Claudiu Hila, general manager Pall-Ex Romania.
Desi initial profilul companiei care adera la retea era „companie de transport de anvergura locala sau regionala care doreste sa se dezvolte si sa ofere si alt serviciu decat transportul international complet“, in tara noastra s-a mai adaugat un tip de membru Pall-Ex, companii de distributie de bunuri de larg consum, care au flote destul de mari, in general vehicule de 1,5 t sau 3,5 t, care dupa livrare se intorceau goale la baza. Acum, prin volumele din retea, situatia s-a schimbat, iar aceste masini se intorc catre baza cu marfuri paletizate, fara a avea costuri suplimentare.
Paletii sunt asigurati intre 1.000 si 15.000 de euro/palet, fara cost suplimentar pentru client, iar cu ajutorul soft-ului Pall-Ex dovada livrarii se face online, un lucru important pentru transportatorii care aduc marfuri din import, care a doua zi dupa livrare pot gasi in sistem CMR-ul scanat.

Dezvoltare odata cu reteaua
Gral Logistic si Gio Tech sunt doi dintre cele mai importanti membri ai Pall-Ex din zona Moldovei,  …

Articole similare