Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Linie zilnica de transport Romania-Germania

DHL Freight Romania a inaugurat, pe noiembrie 2014, un nou terminal de cross-docking in Timisoara. Acesta face parte dintr-un proiect mai mare al grupului de conectare a Balcanilor cu Europa de Vest, care va fi demarat la 1 februarie 2015. Se va asigura astfel o linie zilnica de transport pe axa Turcia-Romania-Germania, deservita atat de camioane complete, cat si de grupaje.
DHL Freight si-a deschis la Timisoara un nou terminal de cross-docking, care va colecta toate marfurile din Romania si din tarile din regiune ce au ca destinatie Europa de Vest.
 

Noul centru este situat in cadrul parcului logistic VGP, foarte aproape de aeroport si de soseaua de centura, si are o suprafata de 1.500 m2.
Expeditiile se vor face zilnic catre Germania, incepand cu 1 februarie, si, de acolo, catre destinatiile finale din Occident. In acelasi timp, se pastreaza si destinatiile din afara Europei. „Pana acum, fiecare tara in parte isi «desena» propriul itinerariu al marfii catre Europa de Vest. De acum abordarea va fi mai centralizata. Si in Germania va fi folosit un singur centru de colectare, cu conexiuni zilnice foarte bune cu principalele puncte de trading din Occident. In plus, de aici, livrarea catre orice destinatie finala din Germania este asigurata in 24 de ore, lucru foarte important in conditiile in care Germania este principalul partener pentru tarile est-europene“, a explicat Cosmin Ionescu, managing director DHL Freight Romania.
Proiectul nu porneste de la zero, fiind deja efectuate transporturi pe relatia Timisoara-Germania, in medie 3-4 pe saptamana. Cresterea volumelor se face astfel gradual si, la fel ca in cazul tarilor occidentale, traficul va fi zilnic, cu cel putin un camion. Terminalele sunt pregatite atat pentru marfuri generale, cat si pentru bunuri de valoare, si se poate face oricand adaptarea pentru utilitare usoare. In prezent sunt colaborari cu aproximativ 200 de companii de transport, cu unele dintre ele existand contracte anuale, in functie de proiectele dezvoltate. Se ofera astfel siguranta afacerii nu doar clientilor, ci si colaboratorilor, iar acest lucru este cu atat mai util atunci cand sunt incheiate contracte pe termen lung, cu volume asumate de catre beneficiarii finali.
Investitia financiara in terminal este de ordinul sutelor de mii de euro, fiind mai importanta proiectarea activitatii acestui centru in infrastructura globala a DHL Freight. In acelasi timp, s-au creat locuri de munca noi, angajatii urmand sa fie instruiti pentru a fi integrati in structura DHL si certificati international.

Securitate la cel mai inalt nivel
Depozitul DHL din Timisoara dispune de toate certificarile de siguranta necesare, grupul la nivel international fiind, de altfel, unul dintre fondatorii TAPA. Si toti operatorii de transport care colaboreaza cu DHL trebuie sa corespunda standardelor de siguranta ale grupului. „Pentru importurile catre Romania deja avem clienti care solicita indeplinirea unor norme de siguranta la serviciul de transport.

Articole similare