Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

eVito si eSprinter, mobilitatea electrica pusa in practica

Asa cum ii spune si numele, eDrive@VANs reprezinta viziunea si abordarea Mercedes-Benz Vans asupra mobilitatii electrice. Transformarea face parte din noua filosofie adVANce, prin care vehiculul nu mai este doar un produs de sine statator, ci o solutie capabila sa se adapteze nevoilor si specificatiilor diferitelor segmente de activitate si in care tehnologia si conectivitatea joaca un rol vital. Iar primele astfel de solutii sunt deja aici – eVito si eSprinter, modele pe care am avut ocazia sa le testam cu ocazia „Press test trial eDrive@VANs next level“, eveniment care a avut loc la inceputul lui iulie in Hamburg.
 

Despre noua strategie a producatorului din Stuttgart am povestit in detaliu in paginile revistei Tranzit atat la finalul lui 2017, cand Mercedes-Benz Vans a impartasit primele detalii, cat si la inceputul acestui an, cand am asistat la premiera mondiala a noului Sprinter, prima generatie bazata pe filosofia adVANce. In esenta, transformarea strategica se concentreaza asupra a cinci domenii de inovatie: rental@VANs, sharing@VANs, digital@VANs, solutions@VANs si eDrive@VANs, iar in cele ce urmeaza ne indreptam atentia asupra acestui ultim domeniu, modalitatea prin care Mercedes-Benz Vans isi electrifica flota de vehicule comerciale usoare.
Primul pas este deja facut cu eVito, modelul de dimensiuni medii fabricat in Spania, la Vitoria, iar urmatoarea etapa va fi implementata anul viitor, atunci cand va fi lansat eSprinter, model ce va fi construit la uzina din Düsseldorf, urmat de eCitan, despre care oficialii Mercedes Benz nu au oferit inca informatii.

Articole similare