Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault

Renault a inceput inca din decembrie 2012 comercializarea modelului Kangoo ZE, ales Vanul Anului in 2011. Schema de comercializare este identica cu aceea utilizata pentru vanzarea vehiculelor termice Renault, respectiv comandarea produselor prin intermediul agentilor autorizati Renault, Kangoo ZE fiind oferit in leasing prin Renault Finance, cu inchirierea bateriei electrice pe maximum 84 de luni (sau 200.000 km).

Masina se produce in serie din 2011 si a primit inca de la lansare comenzi pentru 15.000 de unitati -numai pentru Franta, tara in care guvernul sprijina vanzarea de masini electrice prin acordarea unei subventii de 5.000 de euro.
Kangoo ZE este disponibil cu doua si cinci locuri si are aceeasi capacitate de incarcare (2,4-4,6 m3) si acelasi nivel de confort ca varianta diesel si o sarcina utila de 650 kg.
Motorul electric este alimentat de la o baterie Li-Ion de 22 kWh care asigura o autonomie de circa 170 km pe parcurs combinat. Vehiculul este cel mai eficient in trafic aglomerat cu multe opriri, deoarece, cand se opreste la semafor, motorul electric nu foloseste niciun fel de energie, in timp ce sistemul recupereaza energie la franare. In asemenea conditii se poate rula si 200 km, pe cand atunci cand se conduce cu viteza ridicata in zone cu dealuri accentuate bateria se consuma in mai putin de 80 km.
Pentru economie de energie, soferul trebuie sa lase vehiculul sa ruleze liber in cat mai multe situatii, energia cinetica fiind recuperata de motor, care o converteste in curent electric ce incarca bateria. Acest sistem induce o frana de motor mai accentuata, iar cu timpul soferul se obisnuieste sa folo-seasca din ce in ce mai putin pedala de frana. Kangoo ZE este echipat standard cu o functie Eco si aceasta, activata, restrictioneaza viteza si cuplul motor in favoarea cresterii autonomiei cu 10%.
Vehiculul este echipat si cu un sistem de pre-pornire, astfel incat este posibil sa programezi pre-incalzirea sau pre-racirea cabinei inainte de urcarea in masina. Trebuie numai ca vehiculul sa fie conectat la o sursa de energie.
Pentru pietele cu conditii de temperatura foarte scazuta, optional Kangoo dispune de un incalzitor supli- mentar de 5 kW, care foloseste motorina si are nevoie de un rezervor de 13 l, alimentat la fel ca vehiculele conventionale.
Kangoo ZE este echipat cu aceleasi dotari de siguranta activa si pasiva de la Kangoo. Pe langa ultima generatie de ABS si asistenta la franarea de urgenta (plus activarea automata a luminilor de avarie), Kangoo ZE poate fi echipat si cu Cruise-Control cu limitator de viteza, senzori de lumina, de ploaie si de parcare.
Kangoo ZE este foarte silentios si ofera un comportament extrem de dinamic pe sosea, cu un cuplu maxim disponibil inca de la pornirea vehiculului.

Articole similare

Ad