Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Stare de urgenta si frontiere inchise si in Elvetia, dar fara a afecta transportul de marfa

Si in Elvetia (tara care, conform raportarii de pe 19 martie, a ajuns la 4.222 de persoane depistate pozitiv cu coronavirus, 43 de decese si 15 persoane recuperate) masurile pentru prevenirea raspandirii virusului, asigurarea fluxurilor de marfa si sprijinirea economiei s-au luat treptat.
Pe 13 martie, aceasta tara a decis sa introduca din nou controalele in frontiere, in functie de situatie, vizand in special granita cu Italia, care este oricum inchisa pentru un mare numar de persoane, fiind permis accesul numai pentru cetateni elvetieni si pentru cetateni de alte nationalitati care au motive foarte importante pentru a calatori, cum ar fi munca. In acest context, este demn de subliniat faptul ca Italia si Elvetia au luat masuri comune la frontiera comuna.
Marfurile nu erau afectate de aceste restrictii noi, si nici de inchiderea granitelor Germaniei si Austriei, si pentru ele erau in continuare permise intrarea in tara si tranzitul.
Pe 16 martie si in Elvetia s-au inchis scolile, iar transportul public inca functiona normal, dar oamenii erau sfatuiti sa nu ia trenul sau autobuzul. Magazinele erau deschise, cu exceptia unor zone din sudul Elvetiei (Tessin), unde nu mai lucrau decat cele alimentare, iar cetatenilor li se cerea sa stea acasa.
De pe 16 martie pana pe 19 aprilie si Elvetia a decretat stare de urgenta, care aduce controale la frontiere pentru cetateni ce calatoresc rutier sau aerian si permiterea accesului numai pentru elvetieni si pentru cetatenii de alte nationalitati care au actele necesare si se afla in tranzit. Toate magazinele care nu comercializeaza produse de folosinta zilnica au fost inchise, ca si centrele fitness, de ingrijire personala si intretinere, gradinile zoologice, zonele de schi s.a. Iar viata de noapte s-a terminat pentru cel putin patru saptamani. Dar, desigur, transportul de marfa nu a fost supus nici acum la restrictii.
Ideea este de a mentine functional sistemul de sanatate, care inca este in stare buna si ofera suficiente paturi la urgente pentru pacientii cu coronavirus si pentru alte persoane in stare critica.
De pe 19 martie transportul public a fost incetinit, indiferent ca este pe distante lungi, regional sau urban, iar mijloacele de transport circula la intervale duble fata de pana acum. In cele mai multe regiuni ale tarii se recomanda munca de acasa si s-a si trecut la asta in mare masura.
Iar astazi, 20 martie, guvernul elvetian urmeaza sa anunte noi masuri din programul de urgenta care vizeaza economia, dar si noi reguli pentru cetateni, desi nu se asteapta inca o stare de asediu. Liniile aeriene elvetiene au avioanele la sol, cu exceptia unuia intercontinental si a cinci regionale, si autoritatile se gandesc chiar sa foloseasca avioanele de pasageri pentru bunuri, astfel incat sa nu se blocheze fluxurile de marfuri.
In ceea ce priveste timpul de condus si odihna al soferilor profesionisti, acesta inca nu suferise modificari, dar unora, care fac distributie, li s-a interzis accesul pe platformele clientilor, care au trimis propriul personal sa descarce camioanele pe strada.

Articole similare