Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transport spectaculos de 195 t cu un Faymonville CombiMAX având 26 de linii de axe

Acest proiect, realizat de AT Special Transport, în care au fost implicați circa 30 de angajați cu mare experiență în transporturi excepționale, a avut ca obiect un rezervor de apă ce trebuia să ajungă în Uruguay și a fost cel mai mare dintre toate în care s-a implicat până acum compania de transport.

Pregătirile au durat săptămâni întregi, cu atât mai mult cu cât a fost nevoie de intervenții asupra liniilor telefonice și electrice și de oprirea trenurilor timp de trei zile, astfel încât liniile electrice să fie libere pentru a fi ridicate suficient.

Traseul a avut ca punct de pornire Jüri (Estonia), unde este sediul producătorului Estanc. Iar rezervorul despre care este vorba e cel mai mare fabricat până acum de această companie, având aproape 200 t, și va fi folosit la una dintre cele mai mari fabrici de celuloză din lume, ce se construiește acum, în Uruguay, scopul lui fiind acela de a elimina oxigenul coroziv și dioxidul de carbon din apă, pentru creșterea duratei de viață a instalațiilor cu abur.

Prima etapă a traseului a fost dificilă, pașii fiind simulați în avans pentru o organizare cât mai precisă. Lungimea convoiului, din care făceau parte un camion care tracta trailerul și unul care îl împingea, făcea ca provocările la viraje strânse și sensuri giratorii să fie mari, iar simulările au demonstrat dacă acestea puteau fi cu adevărat depășite.

În afară de lungime și lățime, și greutatea rezervorului de apă a dat dureri de cap, dar trailerul modular cu 26 de axe de la Faymonville s-a descurcat foarte bine și din punct de vedere al distribuției sarcinii, care a fost de 12 t/axă.

Traseul a inclus și drumuri mici, necesare pentru a ocoli podurile, care nu ar fi suportat o asemenea încărcătură, deci și aceste drumuri au trebuit verificate cu atenție înainte.

Convoiul a ajuns în siguranță la Paldiski, ceea ce a confirmat faptul că Ahola este unul dintre transportatorii agabaritici de top din Europa și un bun organizator de curse rutiere și fluviale. Iar Faymonville este partenerul său de încredere (de la care a achiziționat trailere joase, plate și modulare), care îi permite ca, datorită echipamentelor tot mai specializate, să se implice în proiecte tot mai dificile și mai mari.

Articole similare

Ad