Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Luptă strânsă pentru câștigarea Marelui Premiu al Portugaliei

Formula 1 se mută la finalul acestei săptămâni în Portugalia, unde va avea loc Marele Premiu de pe Algarve International Circuit, în Portimao.

După ce precedenta cursă, Emilia Romagna Grand Prix, a fost câștigată de Max Verstappen, Lewis Hamilton are o revanșă de luat.

Pilotul britanic de la Mercedes se simte bine pe circuitul din Portimao, unde anul trecut a reușit să se impună cu un avans considerabil în fața colegului Valtteri Bottas, în timp ce Max Verstappen a terminat pe locul 3.

La ediția din 2021, specialiștii anticipează o luptă între Lewis Hamilton și Max Verstappen. Ambii piloți au cota 2.30 să se impună în Marele Premiu al Portugaliei, potrivit cotelor de pe NetBet pariuri online.

Pe lista favoriților se află, la mare distanță, Sergio Perez (cota 9.00), Valtteri Bottas (cota 9.50), Charles Leclerc (cota 31.00) și Lando Norris  (cota 31.00).

Cum a fost cursa din 2020 în Marele Premiu al Portugaliei

Pe 25 octombrie 2020, Portugalia a găzduit un Mare Premiu în Formula 1 pentru prima dată din 1996 încoace și a fost o premieră pentru circuitul din Algarve.

În calificări, Lewis Hamilton a reușit să obțină cel mai bun timp, reușind să îi devanseze pe Valtteri Bottas și Max Verstappen.

Apoi, în startul cursei, Sergio Perez și Max Verstappen au fost implicați într-un duel aprig. De asemenea, piloții care au început cu pneuri medii, precum Hamilton, Bottas și Leclerc, au avut probleme în startul cursei în fața celor care au ales varianta soft. Un start foarte bun a avut Carlos Sainz Jr., dar a fost depășit pe măsură ce s-a înaintat în cursă.

În cele din urmă, Lewis Hamilton a reușit să câștige cursa, obținând a 92-a victorie din carieră prin care a doborât astfel recordul deținut de Michael Schumacher. El a avut un avans de peste 25 de secunde în fața lui Valtteri Bottas, aceasta fiind cea mai mare diferență din sezonul precedent.

Max Verstappen a terminat pe locul și a obținut în Portugalia al 40-lea podium din carieră.

Marele Premiu al Portugaliei are o tradiție bogată

Prima ediție a Marelui Premiu a Portugaliei a fost găzduită în 1951, dar în Formula 1 prima cursă datează din 1958, pe circuitul de la Boavista. Portugalia a avut un mare premiu în Formula 1 până în 1960, apoi între 1984 și 1996, iar cursa a fost readusă la viață în 2020, fiind unul dintre cele mai așteptate evenimente în această țară.

Cele mai multe victorii pe acest circuit au fost reușite de Alain Prost (1984, 1987 și 1988) și de Nigel Mansell (1986, 1990 și 1992).

La constructori, Ferrari are cele mai multe victorii la număr, șapte, urmată de Williams, cu șase victorii.

Luptă strânsă pentru câștigarea titlului mondial în Formula 1

Lupta pentru câștigarea titlului în Formula 1 este strânsă în acest sezon. Favorit este în continuare Lewis Hamilton, care are cota 1.74, urmat îndeaproape de Max Verstappen, cu 2.20.

După primele două etape, Lewis Hamilton este pe primul loc în clasamentul piloților, cu 44 de puncte, în timp ce Max Verstappen are 43 de puncte. Lando Norris este pe locul 3, cu 43 de puncte.

La constructori, cu prima șansă pornește Mercedes, care are cota 1.50 să își păstreze titlul mondial. Red Bull are cota 2.40, în timp ce McLaren are abia cota 51.00.

În clasamentul constructorilor, Mercedes are 60 de puncte, urmată de Red Bull cu 53 de puncte și McLaren-Mercedes, cu 41 de puncte.

După Marele Premiu al Portugaliei, următoarea cursă din Formula 1 este programată pe 9 mai, în Spania, pe circuitul din Barcelona.

Articole similare

Ad