Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parteneriat Ballard-Quantron pentru dezvoltarea camioanelor pe hidrogen

Ballard Power Systems, lider global în tehnologia pilelor de combustie, și Quantron, lider global în integrarea vehiculelor electrice, au încheiat un parteneriat în urma căruia se așteaptă să se accelereze adoptarea pe piață a pilelor de combustie și să fie disponibile în curând câteva platforme de camioane cu această tehnologie. Ballard se află la a opta generație de pile de combustie pentru vehicule grele și a echipat până acum peste 3.500 de autobuze și camioane, care au parcurs mai mult de 85.000.000 km pe șosele.
Expertiza lor combinată le-ar putea permite clienților să folosească vehicule fără emisii, dar care nu scad sarcina utilă, au autonomie mare, se reîncarcă rapid și au costuri decente de exploatare.

Inițial Quantron va integra cea mai recentă generație de pile de combustie pentru vehicule grele de la Ballard, FCmove™, în platformele sale electrice, vehiculele urmând a fi disponibile în a doua jumătate a lui 2022 în Germania. Platformele aflate în prezent în dezvoltare includ trei camioane: unul de 7,5 t pentru distribuție, unul de 44 t și unul pentru colectarea deșeurilor municipale.

În Europa vor fi disponibile până anul viitor diverse subvenții și stimulente pentru operatorii de flote care achiziționează vehicule electrice, Germania, de exemplu, angajându-se de curând să acopere până la 80% din costurile de trecere de la motoare diesel la motoare alternative printr-un program de sprijin al e-mobilității. Dar și alte țări europene recunosc rolul important al hidrogenului și al pilelor de combustie în decarbonizarea transportului.

Articole similare

Ad