Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conducerea AITA pentru urmatorul mandat, la „mana“ instantelor de judecata

Ca urmare a publicarii stirii ca AITA ar putea avea in curand un nou presedinte, si potrivit dreptului la replica, revenim cu cateva lamuriri aduse de actuala conducere. Astfel, presedintele AITA si Consiliul de administratie este ales, conform Statutului in vigoare, o data la 5 ani, presedintele Vladimir Florea fiind ales pe 24 aprilie 2009. „Ca urmare a faptului ca intrunirea adunarii generale a asociatilor este suspendata de instanta de judecata din septembrie 2013, Vladimir Florea isi indeplineste functiile fara restrictii pana la organizarea si intrunirea unei adunari generale legitime.
 

Insa, de curand, Ministerul Justitiei a confirmat, prin extrasul eliberat, faptul ca AITA este in prezent condusa de presedintele Florea, cu mandat expirat, acesta putand fi eliberat din functie numai la decizia Adunarii Generale“, a precizat Dumitru Albulesa, consilierul Presedintelui AITA, subliniind ca ridicarea interdictiei de convocare a Adunarii Generale poate fi stabilita doar de catre Curtea Suprema de Justitie, insa sedinta nu a fost inca stabilita de judecatori. Acesta a mai punctat si faptul ca „toate intrunirile organizate in afara sediului Asociatiei de asa-zisii «membrii ai consiliului», nu sunt recunoscute si nici inregistrate la Ministerul Justitiei, organ care tine Registrul institutiilor necomerciale“.
Grigore Bernavschi, care a declarat ca la alegerile din aprilie a fost ales presedinte al AITA pentru urmatorul mandat, fiind in prezent in asteptarea unei confirmari din partea Ministerului Justitiei, este in continuare, potrivit lui Dumitru Albulesa, asociat in cadrul AITA, cu drepturi si responsabilitati egale cu cele ale celorlalti 52 de asociati.

Articole similare

Ad