Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lafarge Ciment (Romania) construieste o statie de co-procesare a deseurilor solide

Proiectul derulat la Medgidia a inceput la sfarsitul lui mai si vizeaza eficientizarea productiei de ciment (EcoCim).
Proiectul Lafarge Romania se deruleaza in cadrul „Polului National de Competitivitate in Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricatie pentru Implementarea Principiilor Economiei Verzi – MEDGreen", in parteneriat cu Eco Gest si Apollo Eco Term.

Co-procesarea este o metoda de valorificare a deseurilor, recunoscuta la nivel european drept una dintre cele mai bune practici de eficientizare a utilizarii resurselor. Prin acest proces are simultan atat reciclarea, cat si folosirea energiei din deseuri, precizeaza reprezentantii Lafarge.
Investitia consta in constructia unei instalatii care reduce clorul din gazele de ardere, permitand cresterea procentului de combustibil alternativ utilizat si care determina, astfel, scaderea emisiilor ca urmare a procesului de fabricare a cimentului.
Valoarea totala a proiectului este de 40,88 milioane lei, din care valoarea ajutorului nerambursabil reprezinta 15,71 milioane lei (13,51 milioane lei provenin din FEDR si 2,2 milioane lei din bugetul national). Durata de realizare a investitiei este de 19 luni.

Articole similare

Ad