Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

8 ore de prelucrare per camion la Albita

In Vama Albita, timpii de prelucrare per camion sunt de regula de doua ore, insa pot ajunge si pana la 7-8 ore. Acestia se calculeaza din momentul in care declaratia vamala este depusa la vama, dupa care se face controlul documentar si fizic al camionului. Nu sunt luati in calcul timpii de asteptare sau cei petrecuti la alte institutii de control, a precizat inspectorul ANV. Transportatorii prezenti la conferinta reclama insa faptul ca, odata ajunsi in vama, incep rugamintile pentru angajatii ANV de a efectua controlul vehiculelor.
 

In 24 de ore, pe sensul de intrare in tara, prin vama Albita trec intre 250 si 500 de camioane, in timp ce pe iesire sunt 300. Motivul pentru care numarul vehiculelor care ies din Romania este mai mic este acela ca sunt multe cazuri de grupaje, de la beneficiari diferiti, cu documente separate de insotire.
Din statistica ANV, la Biroul vamal Albita, la intrarea in Romania se deschid – doar in vederea identificarii marfii – 90% dintre mijloacele de transport incarcate, din care 30 de vehicule sunt controlate cu scanerul in fiecare zi, iar 4-5 sunt verificate fizic. La iesirea din tara sunt verificate zilnic aproximativ 20 de camioane cu grupaje, in vederea identificarii partidelor de marfa.
La vama Siret se fac in medie 70 de controale pe zi pe sensul de intrare, respectiv de 90 de controale/zi pe iesire. La Vama Sculeni, pe sensul de intrare sunt 40 de controale fizice/zi si pe iesire, 10 controale/zi.

Mai multe informatii puteti gasi in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad