Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia, a 18-a țară unde activează ID Logistics

ID Logistics intră pe piața italiană – a 18-a țară unde are filială – prin deschiderea unei noi platforme logistice în Casei Gerola (între Milano și Genova), pentru a sprijini dezvoltarea unuia dintre principalii săi clienți, un jucător internațional din comerțul electronic. Noua filială completează acoperirea europeană a ID Logistics, oferind o soluție globală tuturor clienților săi internaționali.

Intrarea pe piața italiană se aliniază cu strategia companiei, al cărei obiectiv este să devină un partener global și flexibil pe piața europeană. ID Logistics este acum ancorată într-una dintre cele mai importante piețe de logistică din Europa continentală, acoperă peste 80% din ea și, prin înființarea unei echipe dedicate, urmărește o dezvoltare rapidă în Peninsulă.

În mai puțin de trei luni și datorită colaborării strânse cu clientul, ID Logistics a reușit să deruleze la timp toate etapele proiectului, de la căutarea locației până la modelarea soluției tehnice. Noua locație, aflată în funcțiune de la 1 iunie 2022, gestionează produse nesortabile în numele unui jucător internațional din comerțul electronic, iar tehnologiile implementate aici integrează toate procesele dezvoltate de ID Logistics în cele șase țări unde derulează operațiuni pentru acest client. Platforma este conectată direct la principalele orașe din nord-vestul Italiei, are 62.900 m2 și o capacitate de 54.000 m3 și poate primi zilnic până la 55.000 de unități și livra până la 60.000 de unități, deservind peste 80 de destinații diferite. Platforma operează cu 350 de angajați zilnic, iar numărul lor va crește până la 500 în perioadele de vârf.

Depozitul este certificat LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design), una dintre cele mai exigente certificări în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului. Clădirea este dotată cu panouri solare și pereți verzi care promovează biodiversitatea, limitează încălzirea și compensează emisiile de CO2 generate de instalații, și dispune de un sistem de reciclare a apei și de iluminare LED, care oferă economii semnificative de energie. Iar deșeurile sunt minimalizate și gestionate într-o zonă de sortare specifică.

Articole similare

Ad