Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trei victorii pe „terenul propriu“ de la Hungaroring pentru Norbert Kiss

În prima etapă a raliului din acest an de la Hungaroring, din cadrul Goodyear FIA ETRC, victoria i-a revenit detașat, cu un avans de 9,3 secunde, maghiarului Norbert Kiss. Pe locul al doilea a fost Sascha Lenz, al cărui ritm nu a fost suficient de bun încât să-l întreacă pe Norbert Kiss, dar a fost superior celui al lui Jochen Hahn, ajuns al treilea. De altfel, cei trei piloți s-au „așezat“ în această ordine încă de la începutul cursei și ulterior și-au consolidat pozițiile.

În cursa a doua, din cauza startului dezordonat – în care mai multe camioane nu au mai putut să se alinieze din nou pe grilă și ale cărui cauze sunt investigate – camioanele au suferit daune, dar toți cei 13 șoferi au fost nevătămați, o dovadă a standardului înalt de siguranță a curselor de camioane Goodyear FIA ETRC. Cehul Adam Lacko a obținut prima sa victorie din 2022 și a fost urmat de Steffen Faas și de Martin Gibson.

În etapa a treia, după o noapte nedormită pentru echipa Révész Racing, necesară pentru a repara camioanele MAN, Norbert Kiss a obținut o dublă victorie, după ce a pornit din pole position. El a fost urmat de Adam Lacko și Jochen Hahn. În etapa a patra Norbert Kiss a revendicat un hat-trick de victorii la evenimentul din țara natală, iar francezul Téo Calvet a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme tehnice la sistemul de frânare. Pilotul maghiar a fost urmat și de data aceasta de Adam Lacko și Jochen Hahn.

Articole similare

Ad