Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Hamburg solicită suspendarea interdicției de circulație duminica pentru camioane

Șeful portului Hamburg și al departamentului de logistică a cerut suspendarea interdicției actuale de circulație a camioanelor în zilele de duminică, din cauza aglomerației de containere. „Problema noastră în acest moment este că multe companii întârzie să își ridice containerele. Containerele obișnuiau să stea la noi timp de una sau două zile. Acum stau cinci zile și considerabil mai mult”, a declarat Angela Titzrath pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Pe lângă consecințele pandemiei și ale blocadei temporare a Canalului Suez la sfârșitul lunii martie 2021, războiul din Ucraina are, de asemenea, un impact direct asupra colectării containerelor în Hamburg: potrivit raportului, există un deficit de 100.000 de șoferi de camion din Ucraina și Belarus.

Potrivit managerului, timpul de așteptare pentru ca navele să intre în portul Hamburg este în prezent de 10 zile. Dar următoarea povară este deja previzibilă: potrivit lui Titzrath, în 6 până la 8 săptămâni vor sosi navele care au fost reținute în metropola economică chineză Shanghai din cauza blocării stricte a coronavirusului.

Articole similare

Ad