Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eficientizarea proceselor logistice prin gestionarea controlată a datelor

Crearea de valoare adăugată pentru expeditorii de mărfuri prin parteneriate: Transporeon este unul dintre primii furnizori care își conectează soluția de vizibilitate în timp real la Centrul de Management al Datelor TrailerConnect®.

Disponibilitatea datelor de transport în timp real și dincolo de granițele sistemului este o condiție prealabilă pentru digitalizarea lanțurilor de aprovizionare și a proceselor logistice. Cu ajutorul noului TrailerConnect® Data Management Center, expeditorii de mărfuri pot furniza clienților lor date relevante pentru comenzi într-un mod controlat și sigur. Pentru a permite expeditorilor de mărfuri să utilizeze și mai eficient datele existente în timp real, Schmitz Cargobull creează parteneriate strategice cu furnizori de tehnologie consacrați pentru soluții de vizibilitate în timp real (RTV).

Cel mai nou parteneriat al său este cu Transporeon și cu Visibility Hub – o soluție de vizibilitate în timp real de top în Europa pentru expeditorii de mărfuri și clienții acestora. Prin intermediul Centrului de gestionare a datelor TrailerConnect®, expeditorii de mărfuri care utilizează Transporeon Visibility Hub au acum opțiunea de a transmite datele telematice și de transport selectate ale flotei proprii și ale partenerilor lor către platformele de vizibilitate în timp real printr-o soluție cu un singur clic. Aceiași transportatori de mărfuri păstrează controlul deplin asupra datelor lor și pot selecta cu ușurință ce date să împărtășească cu terții în timp real.

Din 2018, Schmitz Cargobull echipează toate semiremorcile de tip box și prelată cu sistem telematic în mod standard, sub deviza 100% SMART. Prin disponibilitatea datelor telematice ale remorcilor, Schmitz Cargobull continuă să impulsioneze transformarea digitală a industriei și creează o bază largă pentru controlul optim al unui lanț logistic integrat și în rețea pentru o mai mare eficiență și un cost total de proprietate (TCO) redus.

„Considerăm că parteneriatul nostru cu Transporeon reprezintă un nou pas înainte în ceea ce privește transparența controlată în domeniul logisticii”, spune Marnix Lannoije, șeful liniei de produse Servicii digitale la Schmitz Cargobull. „Cu ajutorul Centrului de gestionare a datelor, expeditorii de mărfuri au proprietatea deplină asupra datelor lor și pot transmite date selectate către terți într-un mod țintit și deliberat.”

Prin conectarea inteligentă a informațiilor privind vehiculul, cursa și tariful, în viitor, mai mult decât datele privind poziția și temperatura pot fi selectate, procesate și transferate către sisteme terțe prin simpla apăsare a unui buton. „Centrul de gestionare a datelor TrailerConnect® este sinonim cu conectivitatea și transparența. Acest lucru aduce beneficii tuturor celor implicați de-a lungul lanțului de aprovizionare.”

Un alt beneficiu pentru clienți este faptul că parteneriatele cu furnizorii de tehnologie, cum ar fi Transporeon, reduc eforturile și costurile administrative. „Furnizorii de servicii logistice, în special, care nu dispun de resurse în domeniul IT, beneficiază de simplitatea Centrului de gestionare a datelor”, adaugă Lannoije. Conectarea sistemelor de vizibilitate în timp real la Centrul de gestionare a datelor TrailerConnect® reprezintă un pas important. Schmitz Cargobull plănuiește alte parteneriate strategice pentru a oferi noi servicii digitale.

Articole similare

Ad