Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rinul este aproape de suspendarea navigației

Rinul se află în pragul imposibilității de navigație din cauza secetei prelungite din Germania. O primă avertizare a fost emisă în iulie 2022, iar în ajunul vacanței din august nivelul său a scăzut sub pragul minim de 40 cm la Kaub, situat la aproximativ 30 km sud de Koblenz și considerat unul dintre nodurile critice de navigație.

Pe 16 august, nivelul a fost de 31 cm și se așteaptă să se mențină la acest nivel pe parcursul întregii săptămâni. Încă de pe 13 august, compania de transport fluvial Contargo a anunțat că navele sale nu pot naviga în siguranță și că, prin urmare, va trebui să oprească navigația pe Rinul superior și mijlociu.

Într-o notă, compania le scrie clienților că, în acest caz, vor descărca containerele la unul dintre terminalele sale de-a lungul fluviului și le vor transporta în diferite moduri: dacă Rinul inferior rămâne navigabil, containerele vor fi transportate cu trenul și cu camionul între terminalele de pe Rinul superior și mijlociu și cele de pe Rinul inferior, subliniind însă că toate capacitățile de transport sunt limitate.

Contargo avertizează, de asemenea, că din cauza situației dificile, nu mai pot garanta respectarea tuturor termenelor și că, în conformitate cu Termenii și condițiile generale, pentru nivelurile de ecartament sub 81 cm la Kaub și 181 cm la Duisburg-Ruhrort, nu mai au obligația de transport. De asemenea, aceștia atrag atenția asupra faptului că firma Contargo nu își asuma nicio responsabilitate pentru costurile care pot rezulta din întârzieri în livrarea/preluarea containerelor clienților. Situația este complicată de congestia din porturile Antwerp și Rotterdam, care provoacă întârzieri de 30 de ore în primul caz și de 56 de ore în cel de-al doilea.

Articole similare

Ad