Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou tren de mare tonaj leagă portul Salonic de Serbia

CMA CGM a lansat un nou serviciu dedicat care să servească zona industrial și comercială a orașului sîrb. Serviciul funcționează din a doua jumătate a lunii august, fiind vorba de un tren săptămânal (cu plecare miercurea și și sâmbătă, ajungând în aceeași zi la destinațiile respective). Cursa dus-întors face 2,5 zile (prima cursă de pe 17 august a făcut 16 ore din Nis la Salonic).

Localizat în partea de sud-est a Serbiei, Niš poate fi atins în 40 de zile de la Shanghai și în 7 zile de la Izmir. Marfa de export este expediată de la terminalul din Niš Ramp la Shanghai in 47 de zile, Mundra – 37 zile, Damietta – 6 zile.

Cu noua soluție intermodală, CMA CGM le promite clienților înjumătățirea amprentei de Carbon. Serviciul a fost posibil ca urmare a cooperării dintre ThPA S.A. și companiile feroviare din Grecia-Macedonia de Nord-Serbia, și anume Hellenic Train, MZ Transport și, respectiv, Kombinovani Prevoz, precum și alte 9 entități publice și private. ThPA S.A. este pregătită să mărească frecvența serviciilor.

ThPA evoluează spre un port de importanță internațională, capabil să primească escale directe ale navelor de pe liniile principale care leagă Europa de Sud-Est, Centrală, de Est și Balcanii de restul lumii. Iar conexiunile feroviare, în care investește permanent. îi oferă o legătură cu hinterlandul Europei.

Articole similare

Ad