Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coliziune serioasă între un tren de marfă și unul de pasageri în Grecia

În noaptea de 28 februarie spre 1 martie 2023, a avut loc un accident feroviar grav în Grecia, în care au fost implicate un tren Intercity al Hellenic Train care transporta aproximativ 350 de pasageri și un tren de marfă. Cele două trenuri s-au ciocnit frontal, iar în cele din urmă primele vagoane ale trenului Intercity au luat foc.

Trenul de pasageri plecase din Atena cu destinația Salonic și a făcut o oprire în Larissa înainte de accident. La Evangelismos, în Valea Tempe, a ajuns față în față cu trenul de marfă – care transporta containere de la Salonic la Atena – iar coliziunea a fost inevitabilă. Vagoanele celor două convoaie s-au ciocnit și a izbucnit un incendiu. Primele două vagoane Intercity au fost complet distruse și abia după două ore și jumătate pompierii au reușit să stingă flăcările.

Un prim bilanț, în timp ce operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare, vorbește de cel puțin 32 de morți și 85 de răniți. De asemenea, au început investigațiile pentru a descoperi cauza accidentului. Magistrații îi interoghează pe șeful de gară al stației Larissa și pe reprezentantul companiei Hellenic Trains.

Articole similare

Ad