Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spatii comerciale ce insumeaza 165.000 mp vor fi livrate in Bucuresti in urmatorii doi ani

Potrivit raportului asupra pietei imobiliare intocmit de Darian DRS si publicat de Arena Constructiilor, proiecte cu o suprafata cumulata de peste 165.000 m2 vor fi livrate pe piata spatiilor comerciale din Bucuresti in urmatorii doi ani. Este vorba despre cele trei mall-uri care se construiesc in Capitala in sectoarele 2 si 3 (Veranda, Mega Mall si ParkLake), a caror valoare totala a investitiilor este de 460 de milioane de euro.
In a doua parte a lui 2014 sectorul de spatii comerciale a crescut mai mult decat cel al spatiilor industriale, dar mai putin decat cel al birourilor.
 

NEPI a dominat piata ultimului semestru, prin inaugurarea a doua centre comerciale noi, in Bucuresti si Targu Jiu, care au necesitat o investitie cumulata de 77 milioane de euro, se arata in raport.
Retailerii de produse alimentare sunt in continuare intr-o competitie acerba pentru expansiune, in vreme ce chiriile pentru spatii comerciale raman constante, cele mai mari valori fiind in Bucuresti (intre 35 si 45 de euro/m2/luna, fara TVA, pe arterele principale, respectiv 18–23 de euro/m2/luna, fara TVA, pe artere comerciale secundare), urmat de Cluj, Brasov, Timisoara, Sibiu si Iasi.
Media nationala de neocupare a spatiilor comerciale variaza intre 13% si 16%, se mai precizeaza in raportul citat.
La nivel national, stocul de spatii comerciale moderne este estimat la aproximativ 1,66 milioane m2, dintre care circa 930.000 m2 in Capitala.

Articole similare

Ad