Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VDL livreaza 78 de autobuze si autocare catre Sambus

VDL Bus & Coach a livrat o flota 78 de vehicule catre Sambus, o asociatie de companii de transport din Suedia. Mai exact, este vorba de 48 de autobuze Citea si 29 de autocare Futura FMD2, de 12,9 m si doua axe, plus un FMD2 de 14,8 m lungime, special proiectat si construit pentru Sambus.
Autocarul de 14,8 m lungime este configurat cu 59 de locuri pe scaune si 14 in picioare si poate fi folosit atat pentru transport intercity, cat si pentru curse charter.
 

De altfel, regiunea suedeza Dalarna, unde va fi utilizat vehiculul, are numeroase statiuni de schi, iar in lunile de iarna capacitatea suplimentara de transport este foarte importanta. Inaltimea podelei la 1.250 mm distanta de sol faciliteaza accesul la bord, iar usa centrala lata (disponibila ca optiune), este prevazuta cu lift pentru carucior.
La autobuze, Sambus s-a orientat catre modelele LLE 120, SLE 120 (12 m lungime) si XLE 145 (14,5 m lungime), ultimul fiind supra-numit si „cargo“, gratie spatiului de bagaje de 2 m3 amenjat sub portiunea de podea ridicata a vehiculului. In special in tarile unde autobuzele urbane sunt folosite si pentru liniile interurbane mai lungi, modelul XLE permite numeroase variante de utilizare.
Autobuzele au fost construite cu usa single extra-lata, scaune confortabile, izolatie suplimentara si agregat de incalzire de mare capacitate, pentru a face fata iernilor aspre. Atat SLE 120, cat si XLE 145 sunt propulsate de motoare DAF puternice, compatibile cu biodiesel, pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon. In cazul LLE s-a optat pentru motor Cummins Euro 6.
Sambus reuneste 26 de companii de transport, ce deservesc in special zona de centru a Suediei si opereaza impreuna aproximativ 500 de vehicule.

Articole similare

Ad