Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eficienta prin colaborare

Conferinta Tranzit a pus fata in fata producatorii de bauturi din Romania, cu firmele de logistica si distribuitorii din domeniu, pentru a discuta despre metodele de a eficientiza lantul logistic din acest domeniu. O noua tendinta a producatorilor este a-si eficientiza livrarile in colaborare cu platformele logistice ale marilor retaileri. Daca au fost cazuri in care aceasta eficientizare a fost posibila, mai ales la producatorii de sucuri, in cazul berii, desi au existat discutii in acest sens, eficientizarea nu a fost posibila deoarece producatorii de bere folosesc alte tipuri de camioane decat cele utilizate de retaileri.
 

O alta problema discutata a fost legata de faptul ca cele mai multe livrari se fac la final de luna si de sarbatori, ceea ce da peste cap calculele tuturor. In ultimele doua saptamani din luna se umplu toate magazinele. In aceste conditii, nu se mai tine cont de preturile de transport negociate la inceput, deoarece aceasta este perioada in care nu se mai gasesc camioane pe piata, iar cererea  genereaza si preturi mult mai mari.
Motivul pentru care finalul de luna este unul plin pentru toata lumea este acela ca, de obicei, vanzatorii au un plan pe care trebuie sa il realizeze si pe care, de cele mai multe ori, nu reusesc sa il echilibreze pe toata durata lunii.
De asemenea, o criza a camioanelor apare si in perioada de vara si de sarbatori cand este perioada concediilor.

Articole similare

Ad