Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

AHK România susține intrarea României în spațiul Schengen

AHK România în calitate de reprezentant oficial al economiei germane din România anunță că susține aderarea României la spațiul Schengen.

Potrivit directorului general al Camerei de Comerț Româno-Germane, atractivitatea României va crește datorită poziției investiționale și va reduce costurile de transport. În actualul context va fi un avantaj considerabil pentru economia românească, cât și pentru companiile germane din România. Necesitatea acestui demers reiese din schimburile comerciale dintre cele două țări care s-au amplificat în acest an.

Intrarea României în spațiul Schengen va avea efecte bune și asupra turismului românesc. Cu toate acestea, România ca destinație turistică ar avea nevoie de mai multă publicitate în străinătate pe perioade mai lungi de timp. În schimb, conform datelor Organizației Germane pentru Turism, Germania se situează pe locul al treilea în topul țărilor alese de turiștii români.

Chiar dacă perioada pandemică a regândit deplasările internaționale, libertatea de mișcare în spațiul Schengen pentru români va avantaja călătoriile de afaceri. Cu acest prilej, se vor deschide noi oportunități pentru România în industria MICE (meetings, incentives, conferences, exhibitions). 

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a adăugat că România îndeplinește toate cerințele pentru aderarea la spaţiul Schengen, alături de Bulgaria și Croaţia.

„Cel mai important efect îl va avea în mod clar semnalul politic. Odată cu intrarea în spațiul Schengen, România se va integra și mai bine în comunitatea europeană și va beneficia de toate realizările acesteia. Semnalul politic va avea efecte pozitive și asupra agenților economici care caută în prezent alternative pentru amplasarea investițiilor, printre altele și pentru a construi lanțuri de aprovizionare mai reziliente și mai agile”,

a declarat Sebastian Metz, directorul general AHK România.

Articole similare

Ad