Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Reguli noi la trecerea Dartford Crossing

La mijlocul acestei luni va intra in vigoare un nou sistem de siguranta a traficului rutier la trecerea Dartford Crossing in Anglia. Sistemul vine dupa introducerea Dart Charge, modalitatea prin care se poate plati trecerea din Anglia anticipat sau pana la miezul noptii din ziua urmatoare trecerii.
Trecerea Dartford Crossing de pe A282 face legatura pe autostrada M25 intre Dartford in Kent si Thurrock in Essex. Traverseaza Raul Tamisa (River Thames), pe la estul Londrei.
Pentru a preveni folosirea tunelului de vehiculele ce pun in pericol siguranta rutiera, pe carosabilul spre Nord este introdus un nou sistem de siguranta ce va identifica aceste vehicule si le va opri. Pana acum, aceasta triere era facuta la cabinele de plata, care acum au fost desfiintate.
 

Inaintea trecerii exista marcaje ce indica atat restrictiile de circulatie, cat si rutele ce trebuie folosite de fiecare vehicul in parte. Vehiculele ce nu vor respecta aceste marcaje vor fi identificate imediat, scoase in afara traficului si amendate.
Vehiculele supradimensionate vor trebui sa se incadreze pe banda corecta dupa jonctiunea 2, inainte de jonctiunea 1a deoarece apoi nu va mai putea schimba banda. Vehiculele cu inaltimea de 4,8 m vor trebui sa foloseasca benzile 1 si 2 din partea stanga, iar cele de 5 m benzile 3 si 4 din partea dreapta.
Daca vehiculul este mai mic de 5 m, acesta va trebui sa se intoarca la jonctiunea 1b pentru a se repozitiona pe banda corecta. Vehiculele mai inalte de 4,8m nu se mai pot alatura carosabilului din apropierea tunelelor la jonctiunea 1a.
Vehiculele mai inalte de 5 m nu vor putea folosi tunele.
De asemenea, camioanele mai late de 2,75 m sau mai lungi de 18,75 m vor trebui sa iasa la jonctiunea 1a si sa urmareasca simbolul „romb gol (hollow diamond)“ catre zona de organizare a vehiculelor pentru a fi verificat inainte de a trece prin tunele.
Vehiculele care transporta marfuri periculoase sau incarcaturi anormale vor trebui sa fie verificate inainte de a intra in tunel in aceeasi zona de organizare a vehiculelor.

Articole similare

Ad