Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In asteptarea banilor din acciza

Inca de la inceputul acestui an, Ahead Logistics a depus dosarele pentru returnarea unei parti din acciza pentru transporturile efectuate anul trecut. Pana luna trecuta, insa, compania nu a primit nimic din cei 50.000 de euro pe care ii are de recuperat. „Cine va cere acciza inapoi sigur va primi controale de la ARR si ANAF intr-un interval de circa cinci ani. Dar nu vrem sa renuntam la acei bani, deoarece sunt ai nostri, i-am platit si trebuie sa ni se dea inapoi. Nu este un ajutor de la nimeni! Cei care au stiut ca nu sunt in regula, nu au mai depus dosarele. Asa ca, macar recuperarea accizei sa fie avantajul nostru, al celor care platim taxe si impozite la Stat“, a spus Mircea Manescu.
 

O nedreptate in conditiile de returnare a accizei este imposibilitatea de a mai primi acesti bani pentru combustibilul consumat de camioanele ce au fost vandute la momentul depunerii dosarului. Iar o alta „gaselnita“ este imposibilitatea de a recupera acciza pentru combustibilul consumat de agregatele de frig ale semiremorcilor, care au rezervor separat, deoarece acestea nu au copie conforma. Potrivit lui Manescu, flota de semiremorci a companiei poate consuma intr-un an chiar si 60 de tone de motorina!
Si dupa ce au fost impuse atat de multe piedici in recuperarea banilor, dosarul trebuie intocmit cu mare atentie, pentru ca orice greseala il poate elimina de pe lista celor eligibile.
O alta anomalie in Romania este pragul diferit de deductibilitate a diurnei la transportul intern fata de cel international. Nejustificata, deoarece nivelul preturilor la alimente de la noi este comparabil cu cel din state precum Germania. „De ce atat soferul, cat si firma sa fie dezavantajati daca merg in tara? Diferente majore erau acum 20 de ani. In plus, soferul munceste mai greu in tara, unde are o infrastructura precara, sunt multe portiuni de drum aglomerate unde se pierde foarte mult timp, drumuri denivelate, pline de gropi si nici nu exista parcari dotate ca afara“.

Articole similare

Ad