Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Trucks adaugă funcții de sănătate și siguranță la Optifleet

Optifleet, soluția de gestionare a flotei Renault Trucks, îi ajută pe transportatori atât să crească rentabilitatea vehiculelor lor prin reducerea costurilor de exploatare, cât și să îmbunătățească satisfacția propriilor clienți. Pentru a-și ajuta clienții să își sporească și mai mult productivitatea, Renault Trucks adaugă două noi module la Optifleet – „Sănătate” și „Siguranță”. Acestea sunt concepute pentru a contribui la reducerea la minimum a accidentelor și a timpilor de oprire neplanificați a autocamioanelor.

Pe piața extrem de competitivă a transportului rutier de marfă, gestionarea unei afaceri în timp real și controlul principalelor sale elemente de cheltuieli reprezintă în mod clar un avantaj competitiv. Soluția de gestionare a flotei Optifleet de la Renault Trucks simplifică operațiunile zilnice ale transportatorilor și le oferă acestora instrumentele necesare pentru a optimiza performanța camioanelor și a șoferilor lor. Optifleet dispune acum de cinci module, fiecare dintre acestea putând fi activat independent de celelalte pentru a se adapta nevoilor fiecărui transportator.

Modulul Check monitorizează și optimizează consumul de combustibil al camioanelor transportatorilor, reducând astfel emisiile totale de CO2, și analizează performanțele de conducere ecologică ale șoferilor, monitorizând orice schimbare. Acest modul oferă, de asemenea, o vizualizare în direct a nivelului de încărcare a bateriei vehiculelor electrice.

Modulul Hartă poate geoloca camioanele în timp real, oferindu-le managerilor de flote informațiile de care au nevoie pentru a-și optimiza rutele și pentru a îmbunătăți satisfacția clienților, informându-i cu privire la ora exactă la care va ajunge șoferul de livrare.

Modulul Drive monitorizează activitatea șoferilor și timpii de odihnă. Datele tahografului pot fi descărcate de la distanță pentru a ajuta la operațiunile administrative. Renault Trucks adaugă acum două noi caracteristici la Optifleet: modulul Sănătate și modulul Siguranță.

Noul modul Sănătate trimite mesaje despre luminile de avertizare de pe tabloul de bord al fiecărui vehicul, fie sub formă de notificare în timp real pe portalul Optifleet, fie sub formă de alertă prin e-mail. Managerul de flotă poate apoi să planifice lucrările de întreținere corespunzătoare și să prevadă orice potențială indisponibilitate a autocamionului.

Noul modul Safety monitorizează evenimentele legate de sistemele de siguranță ale unui vehicul, cum ar fi sistemul avansat de frânare de urgență (AEBS), controlul electronic al stabilității (ESC) și sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDWS). Acest modul detectează, de asemenea, orice frânare sau accelerare excesivă. Acesta trimite datele, fie în timp real pe portalul Optifleet, fie prin e-mail, către transportator, care le poate folosi pentru a efectua o analiză obiectivă a modelelor de conducere. Se poate oferi apoi o instruire specifică șoferilor selectați pentru a reduce riscul de accidente și uzura prematură a componentelor vehiculului.

Modulele Optifleet Check, Map, Drive, Health and Safety sunt disponibile pe gamele Renault Trucks T, C și K. Modulele Check, Map și Drive sunt disponibile pe gamele Renault Trucks D și D Wide (electrice și diesel). Optifleet este compatibil cu alte mărci de camioane.

Articole similare

Ad