Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Logistica, transportul și industria auto, printre cele mai optimiste activități din Spania

Previziunile nete de angajare ale companiilor spaniole din logistică, transport și industria auto pentru primul trimestru al acestui an se situează la 5%, cu două puncte peste media națională, potrivit studiului de proiecție a ocupării forței de muncă ManpowerGroup, citat de federația operatorilor de transport FETRANSA. Acest rezultat plasează companiile din cele trei domenii pe locul al doilea în topul celor mai optimiste industrii din Spania la început de 2023.

În ciuda optimismului moderat, sectorul ce include transportul, depozitarea și logistica mărfurilor, transportul aerian, maritim, feroviar și rutier, infrastructura de transport, precum și componentele auto și automobilele înregistrează o contracție de 7% față de ultimele trei luni din 2022.

Acesta este precedat doar de IT, cu cea mai bună prognoză dintre toate industriile, de 8%. La polul opus se află energia și aprovizionarea, cu -16%, deci cu cele mai proaste prognoze pentru acest trimestru, departe de industrie și servicii de comunicații, ambele cu o proiecție netă de -2%. Cu toate acestea, începutul de an nu este foarte optimist în estimările privind angajarea de personal de către companiile spaniole din sectorul de logistică, transport și automotive, deoarece acestea scad cu 51 de puncte în primul trimestru al anului față de aceeași perioadă din 2022 – cea mai mare scădere de la an la an în comparație cu restul industriilor analizate.

Companiile de logistică, transport și automotive intenționează să genereze locuri de muncă în primul trimestru din 2023 și, deși este adevărat că își reduc previziunile față de sfârșitul lui 2022, această contracție răspunde situației de incertitudine generalizată, care invită la prudență. Cu toate acestea, față de alte industrii și chiar față de cifrele de dinainte de pandemie, previziunile sunt moderat optimiste, așa cum se arată în studiul Manpower, care mai spune că pandemia a subliniat importanța sectorului și a impulsionat digitalizarea acestuia și că, deși scenariul actual este complet diferit față de acum un an, datele pe care le gestionează compania de cercetare indică faptul că sectorul va continua să caute talente și să atragă profesioniști.

Articole similare

Ad