Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BuildGreen, consultant pentru certificarea a peste un milion mp in Romania

BuildGreen, companie ce activeaza in domeniul consultantei pentru design-ul, dezvoltarea si certificarea cladirilor sustenabile pe piata locala, a fost implicata pana in prezent in certificarea a peste 1.000.000 m2 de cladiri din Romania. Suprafata include cladiri de birouri, centre comerciale, spatii logistice si proiecte rezidentiale pentru care BuildGreen a oferit servicii de consultanta in vederea obtinerii unei certificari verzi in perioada 2010-2015.
 

Peste 400.000 m2 din aceasta suprafata corespunde proiectelor de certificare verde derulate in 2015, dintre care 300.000 m2 au fost deja certificati, iar restul de 100.000 m2 urmeaza sa fie certificati in prima parte a anului viitor.
In primele noua luni ale acestui an, BuildGreen a obtinut 17 certificate de sustenabilitate, atat pentru proiecte noi, cat si pentru cladiri existente, in numele unor clienti ca: NEPI (Braila Mall si Galati Shopping City), Aberdeen Asset Management (Iris Titan si Phoenix Tower), Genesis Development (West Gate si Novo Park), Hornbach Romania.
“Sunt foarte mandru de rezultatele echipei si, in mod special, sunt onorat ca am putut contribui la indeplinirea viziunii clientilor nostri pentru dezvoltarea sustenabila in Romania. Credem cu tarie ca piata imobiliara din Romania va evolua si mai mult in directia sustenabilitatii, iar in acest scop BuildGreen va continua sa imbine cunostintele tehnice solide cu o abordare pragmatica si proactiva a proiectelor de dezvoltare sustenabila, avand in acelasi timp grija sa mentinem perspectiva comerciala si sa atingem obiectivele clientilor nostri”, sustine Razvan Nica, Managing Director BuildGreen.
Dintre cei peste 1 milion m2 pentru care BuildGreen a lucrat in ultimii 5 ani, 60% sunt reprezentati de cladiri de birouri, alte 30% corespund proiectelor de retail, in timp ce diferenta de 10% este compusa din proprietati logistice si rezidentiale. Pentru toate aceste proiecte, BuildGreen a furnizat servicii de consultanta pentru certificarea cladirilor sustenabile (LEED si BREEAM), precum si studii punctuale (modelare energetica, Life Cycle Cost Assessment etc.) pentru cladiri aflate in curs de certificare.
“Pana in prezent, 2015 a fost un an spectaculos pentru sustenabilitate in Romania – piata a intrat intr-o perioada propice dezvoltarii, iar tot mai multe proiecte noi, de foarte buna calitate, redeseneaza atat spatiul urban, cat si felul in care abordam sustenabilitatea. Pe masura ce cladirile ”verzi” au devenit o “regula” in piata, dezvoltatorii acorda din ce in ce mai multa atentie raportului dintre valoarea de investit si beneficiile concrete ale dezvoltarii sustenabile. In acest context, certificarile verzi nu mai sunt vazute, in mod limitat, drept instrumente de marketing, ci dobandesc treptat rolul binemeritat ca instrumente de management si de eficientizare a dezvoltarii”, adauga Razvan Nica.
2015 marcheaza, totodata, extinderea activitatii BuildGreen in afara tarii, compania fiind desemnata sa gestioneze certificarea unui proiect rezidential de proportii, in Liban. Ansamblul cuprinde 150 blocuri de apartamente cu o suprafata cumulata de 100,000 m2 si urmeaza sa obtina certificatul de sustenabilitate in 2018.

Articole similare

Ad